Synopsissen en plaatjes voor personages

18 mei 2023

Ik moet even goed verzinnen over wat ik kan vertellen over wat ik de afgelopen week gedaan heb aan schrijven. Dat lijkt me niet zo veel. Toch heb ik twee synopsissen geschreven. Eén voor Magische Alliantie boek 1 Woest Water, dat voor 2024 op de planning staat bij Zilverbron. En één voor Het geheim van Shiloh, een op zichzelf staand cyberpunk fantasyverhaal over een hoofdpersonage in een rolstoel en een technische opa. Beide synopsissen zijn samen met de manuscripten en nog wat meer informatie opgestuurd naar de uitgever. Nu is het afwachten of het verhaal van de manuscriptenwedstrijd (Het geheim van Shiloh) ook geschikt is om uitgegeven te worden.

Spannend!

Ik zit een beetje tussen verschillende manuscripten in. Woest Water is nu opgestuurd, aan Ruige Rotsen ben ik al begonnen tijdens de Camp NaNoWriMo afgelopen maand april. Maar om verder te komen met dit verhaal, wil ik eerst meer over mijn personages te weten komen. Daarom ben ik ze aan het tekenen en maak ik er karakterschetsen van. De Ollie die hierboven staat, is nog een personage uit de Ruimtestad, die ik pas nog getekend heb. Ik had die nog niet uitgewerkt, maar nu is hij er dus wel.

Na het personages tekenen, wil ik het plotschema voor Ruige Rotsen verder in gaan vullen en als dat klaar is ga ik door met schrijven vanaf hoofdstuk 11.

Ik probeer ook nog een kort verhaal af te krijgen voor 1 juni, maar of dat lukt weet ik nog niet zeker.

Het komende weekend sta ik in de Broodfabriek in Rijswijk op Fantasy Fest, om mijn boeken te verkopen. Je kunt me vinden in de kraam van Zilverspoor/Zilverbron.

Ik heb deze plaatjes van mijn boeken gemaakt als geheugensteuntje van waar ze over gaan. Misschien ook handig voor u, als lezer?

Graag tot ziens op Fantasy Fest!

Groeten van Johanna Lime