Wereldbouw Interplanetair 3 Schakelmagie, week 4

Zilverboekenclub 11 mei 2023

In de Zilverboekenclub, een pagina op Facebook van uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron, de auteurs en de lezers van hun boeken, komt maandelijks een rubriek over wereldbouw aan bod. Georganiseerd door Larissa Klein Bennink. Dit is de laatste week van vier weken van de rubriek wereldbouw, over Schakelmagie.

Week 4

Samenwerkingsverbanden

In trilogie Interplanetair proberen de hoofdpersonages, Irene Morane van Laskoro en Daniël Muir-Attholred van Berinyi sinds ze zich samen in zijn gaan zetten om met andere volkeren samen te gaan werken, voor zowel Laskoro als Berinyi een zetel te bemachtigen in de Galactische Vereniging van Planeten. Daarvoor is het nodig om voor ieder koninkrijk twee aanbevelingen te krijgen. En het krijgen van die aanbevelingen stuit nu precies op veel tegenstand. In boek 2 Geestenpoort was het nog steeds niet gelukt om de zetels te bemachtigen. In boek 3 Schakelmagie blijven ze het proberen, maar door wat er met de magiërs gebeurt lijkt alles weer op losse schroeven te komen staan.

Vrienden

In trilogie Interplanetair ontstaan er nieuwe vriendschappen. Allereerst ontmoet Irene de zwaanvrouw Torrun Brant. Wanneer Irene in boek 1 Ruimtestad stage gaat lopen bij het advocatenbureau, krijgt ze te maken met de Boself Malon Olaris en met de Woestijnelf Elibu Pherel. Elibu is haar mentor. Het lukt Daniël en Irene in hun zoektocht naar bondgenoten wel om nieuwe ambassadeurs te krijgen op Laskoro en Berinyi. Een van hen is de draakman Zavis van Kilama UZ54. Precies deze zes vrienden, Irene, Daniël, Malon, Elibu, Torrun en Zavis, beleven grote avonturen in boek 3 Schakelmagie. Ze krijgen te maken met een wel heel bijzondere zieneres en met een alchemist die magische voorwerpen maakt, die na gebruik hun hele wereld veranderen.

Wereldbouw tussen de sterren

De wereldbouw in de boeken van Johanna Lime breidt zich gaandeweg steeds verder uit over de sterrenbeelden Taurus, Orion en Monoceros, naar Lepus, Gemini en Auriga en als je de wezens die de personages tegenkomen als vrienden of vijanden erbij neemt, zelfs nog verder.

In dit deel van het universum is er zowel magie als moderne techniek en ruimtevaart.

Bij welk boek of bij welke boeken hoort deze wereld?

Deze wereld hoort bij Interplanetair boek 3 Schakelmagie van Johanna Lime

Link naar boek of boeken van deze auteur (op artbooksshop)

https://www.artbooksshop.com/search/?search=Johanna+Lime