Weet dat jij degene bent die de wereld kan vullen met zonneschijn

11 mei 2023

Heroes Made in Asia

Wat een heerlijk gevoel geeft het, als mensen positief zijn! Dat heb ik weer gemerkt op Heroes Made in Asia. Een geïnteresseerde, die helemaal enthousiast werd van wat ik over mijn boeken vertelde. Even tijd nam om na te denken en terug kwam voor een hele trilogie! Een ander die wist dat een oom van hem mijn boeken had gekocht, en de nieuwe Schakelmagie voor hem meenam. Iemand die me had gemist op de Elfia en de hele trilogie van Interplanetair bij me kocht. En nog een paar lieve mensen, die veel belangstelling toonden. Daar word ik zo blij van, dat ik het weekend straalde.

Fijn dat mijn boeken gelezen worden.

Acht boeken van Johanna Lime

Erg trots dat er in 2023 al acht boeken van Johanna Lime te koop zijn.

De eerste recensie van Interplanetair boek 3 Schakelmagie

Nadat ik de recensie-exemplaren opgestuurd had naar de bloggers die ik daarvoor had gevraagd, kwam de eerste recensie van Schakelmagie wederom van Ferry Visser. Hij zat vermoedelijk achter de voordeur om het boek op te vangen zodra het door de brievenbus kwam en is het direct gaan lezen. Ferry vindt dat ik mijn grenzen aan het verleggen ben en dat ik vernieuwend bezig ben. Dat ben ik met hem eens en ik ben er trots op dat het wordt opgemerkt.

Epische fantasy

In de Science Fiction en Fantasy Boekenclub op Facebook kwam een uitgebreid interview van mij te staan. In de Fantasymaand mei schreef ik over epische fantasy, waar mijn serie natuurlijk wel in past. Er was ook een winactie, waarbij Anneke de Waard de gelukkige was die door het tekenen van een amulet mijn nieuwe trilogie heeft gewonnen. Veel leesplezier!

In de Zilverboekenclub verscheen de afgelopen maand een interview van het personage Elibu Pherel en er werden vier afleveringen over de wereldbouw van Interplanetair boek 3 Schakelmagie geplaatst. Met dank aan Larissa Klein-Bennink.

Schrijven en herschrijven diverse manuscripten

In april tijdens CampNaNoWriMo schreef ik de eerste 40.404 woorden van Magische Alliantie boek 2 Ruige Rotsen. Als een pantser, en dat lukte wonderlijk genoeg heel goed.

Magische Alliantie 1 Woest Water heb ik na versie 2 nog twee keer herschreven en heeft nu versie 4 bereikt. Ik ga alles zo langzamerhand klaarmaken voor opsturen naar de uitgever.

De standalone Het geheim van Shiloh, die ik voor de manuscriptenwedstrijd van Zilverspoor schreef, heeft na de prijsuitreiking sinds versie vier nog twee nieuwe versies gekregen. Het verhaal is dankzij de opmerkingen van de jury en van proeflezer Peter Kaptein een heel stuk verbeterd. Versie 6 was gisteren klaar. Ik ga proberen om dit boek ook uitgegeven te krijgen.

Schrijfvoornemens

Ik wil nu eerst verder gaan met invullen van het plotschema en het uitdenken van meer details voor Magische Alliantie 2 Ruige Rotsen, versie 1. Ik moet het verhaal vanaf hoofdstuk 11 nog tot het einde verder schrijven. De personages wil ik ook allemaal eerst nog tekenen. Ik heb het verder schrijven van dit verhaal gepland voor de maand juli, tijdens Camp NaNoWriMo.

Plannen voor korte verhalen

Ik was van plan om korte wedstrijdverhalen te gaan schrijven in augustus en september. Maar pas kreeg ik het verzoek om een verhaal in te sturen voor de HSF. Misschien moet ik dus eerst maar een kort verhaal gaan schrijven om daarheen te sturen? Voor 1 juni. Zou dat nog wel lukken? En waarover dan?

Fantasy Fest

De eerstvolgende beurs is Fantasy Fest in Rijswijk. Daar hoop ik weer van die lieve, enthousiaste bezoekers te spreken die interesse in mijn boeken hebben. Ik hoop dat ik gelijk heb, en dat er echt de laatste tijd steeds meer aandacht komt voor Nederlandstalige fantasy, science fiction en horror. Graag tot ziens!

Groeten van Johanna Lime