Wereldbouw Interplanetair 3 Schakelmagie, week 3

Zilverboekenclub 4 mei 2023

In de Zilverboekenclub, een pagina op Facebook van uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron, de auteurs en de lezers van hun boeken, komt maandelijks een rubriek over wereldbouw aan bod. Georganiseerd door Larissa Klein Bennink. Dit is de derde week van vier weken van de rubriek wereldbouw, over Schakelmagie.

WEEK 3

Typische dieren op Calliope

De Boselfen van Calliope reizen op Koningsherten, die zo heten omdat het grote herten zijn, de koningen van de hertensoorten. Zij luisteren naar speciale bevelen en kunnen maar voor een bepaalde periode als rijdier worden gebruikt. Als het tijd is gaan ze naar het Woud van de Koningsherten terug. Andere rijdieren die je door de bossen leiden zijn de Schildzwijnen. Wilde zwijnen met een schild op hun rug waar je op kunt plaatsnemen. Geen van deze dieren zitten echt gemakkelijk, de koningsherten zijn erg hoog en als ze er geen zin in hebben kunnen ze je afwerpen. De schilden van de schildzwijnen zijn nogal ruw en schuren aan je benen. Maar ze gaan stukken sneller dan dat je zelf zou moeten wandelen. En omdat de personages nogal haast hebben, moeten ze er dus wel gebruik van maken.

In boek 2 van Interplanetair kwam de marmollo al voor. Het is een dier dat lijkt op een mol, maar ook wel op een marmot. Marmollo’s komen oorspronkelijk van de planeet Calliope en het zijn geweldige gravers. Helaas graven ze soms op plaatsen die niet handig zijn. De Boselfen hebben de meeste van deze dieren dan ook naar de Marmollo woestenij gebracht waar ze naar hartenlust mogen graven.

Elfen en tatoeages

De Boselfen van Calliope hebben prachtige tatoeages op hun gezichten en armen en benen. Zowel Malon Olaris als de kroonprins Carlos Bollophar hebben wit haar. Malon heeft drie witte puntjes op zijn gezicht en zijn hals en armen bevatten tatoeages met witte strepen die lijken op bladnerven. Prins Carlos heeft tatoeages die aan een hertengewei doen denken.

De Woestijnelfen van Kwerpardië hebben ook tatoeages op hun donkere huid, maar die bestaan eerder uit gekleurde vlakken dan uit tekeningen.

Bij welk boek of bij welke boeken hoort deze wereld?

Deze wereld hoort bij Interplanetair boek 3 Schakelmagie van Johanna Lime

Link naar boek of boeken van deze auteur (op artbooksshop)

https://www.artbooksshop.com/search/?search=Johanna+Lime