Wereldbouw Interplanetair 3 Schakelmagie, week 2

Zilverboekenclub 27 april 2023

In de Zilverboekenclub, een pagina op Facebook van uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron, de auteurs en de lezers van hun boeken, komt maandelijks een rubriek over wereldbouw aan bod. Georganiseerd door Larissa Klein Bennink. Dit is de tweede week van vier weken van de rubriek wereldbouw, over Schakelmagie.

WEEK 2

Kwerpardië de planeet van de Woestijnelfen

Kwerpardië is een planeet in het sterrenbeeld Gemini, bij de ster Mekbuda.

Om dezelfde ster draait Calliope, waartegen de Kwerpardiërs vroeger een oorlog voerden. Maar omdat Calliope een sterke bondgenoot vond bij Berinyi, kwam de Berinese Ruimte Macht de Boselfen te hulp en konden de Woestijnelfen het niet van hen winnen. De Woestijnelfen hebben geen koning, maar een groothertog en een hertog als machthebbers. De god Guzara heeft een tempelgrot in de bergen, bij de rug van Guzara. Hij kan zich manifesteren als een woestijnvos. De god heeft een profeet en een hogepriesteres.

Belangrijke steden van Kwerpardië zijn Nyastel, de hoofdstad waar groothertog Bico Wivra zijn residentie houdt. Verder zijn er nog de belangrijke steden Oud Cyastul (met een oud hertogelijk kasteel) en Nieuw Cyastul (met hypermoderne industrie). Het leven op een Woestijnplaneet valt niet mee. In de Woeste Leegte kun je slechts zeer kort in leven blijven als je geen water meegenomen hebt. Het is een ruig gebied waar slechts een paar groepen nomaden leven die op grote schorpioenen rijden. Het transport oven Kwerpardië gaat veelal door middel van terreinwagens met airconditioning.

In de Rug van Guzara, in de bergen bevindt zich de Abysma grottempel waar de religieuze groep van Kwerpardië de erediensten voor de woestijnvos-god verzorgt. Om er te komen kan er een wandelpad worden gevolgd door het gebergte, dat iets voorbij de ruïne van de slapende Bloeddraak begint. Draken zijn er al lang niet meer op Kwerpardië, al zijn ze er vroeger wel geweest. In de ruïne bevindt zich nog het enige restant van de oude drakencultus. Verder zijn er op Kwerpardië soms mysterieuze monumenten van enorm hoge kristallen. Het Nustra Magia Monument bestaat uit heldere blauwe kristallen. Verder naar het zuiden is er op een eiland het Monument van Jade.

Bij welk boek of bij welke boeken hoort deze wereld?

Deze wereld hoort bij Interplanetair boek 3 Schakelmagie van Johanna Lime

Link naar boek of boeken van deze auteur (op artbooksshop)

https://www.artbooksshop.com/search/?search=Johanna+Lime