Winnaar Camp NaNoWriMo april 2023

22 april 2023

Vandaag nam ik het besluit om het doel voor mijn CampNaNoWriMo van 50.000 naar 40.000 woorden aan te passen. Ik heb nu in totaal 40.404 woorden geschreven en ben aangekomen bij hoofdstuk 11 van het verhaal. Of de laatste 10.000 ook nog gaan lukken, daar ben ik niet zeker van. Ik kan me niet goed concentreren op mijn schrijfwerk.

Vooral de laatste dagen is het echt een vreselijke herrie in het huis van mijn nieuwe buren, het gaat achter elkaar door, tot ver in de avond. Om mijn oren te beschermen heb ik een koptelefoon opgezet, dat dempt de decibels wat, hoop ik. Geluiden van frezen, hakken, boren en schuren zijn echt slecht voor mijn zenuwen. Machinale en mechanische herrie, het idee dat ze door je muren heen zullen komen, echt niet lekker. Sinds 1 april zit ik al in herrie van de verbouwing, omdat ik nieuwe buren krijg. Natuurlijk snap ik dat ze een nieuwe keuken willen, een nieuwe badkamer en vloerverwarming, maar dat slopen is voor mij om naar te luisteren echt een crime.

Om verder te schrijven aan mijn nieuwe verhaal heb ik meer stilte nodig en die wordt me op het moment niet gegund. Ik hoop dat de buren snel klaar zullen zijn met de verbouwing en dat ik een goed contact met hen krijg als ze er komen wonen. Het komt ook niet alleen door hen dat ik nu dit besluit neem. Ik moest vanwege het uitkomen van mijn nieuwste boek, Interplanetair boek 3 Schakelmagie, ook van alles doen mijn websites bij te werken en ik ben bezig geweest aan promotie. Gisteren heb ik boeken opgestuurd naar recensenten. Tijdens het schrijven ben ik ook aan het tekenen geweest aan mijn personages.

In mei wil ik eerst de personagelijsten af maken met een mooie tekening van het personage daarop. Het is me toch al meegevallen dat ik deze keer tijdens de CampNaNoWriMo kon schrijven als een plantser. Vooruit plotten had ik nauwelijks kunnen doen, dat heb ik nu pas naderhand gedaan, toen het hoofdstuk er al stond. Dat zoiets me ook lukte heeft me verrast. Dat ik nu al aan hoofdstuk 11 bezig ben, met een verhaal dat mooi wordt, valt me echt reuze mee.

Ik ben winnaar van CampNaNoWriMo april 2023, want het leuke is natuurlijk dat je bij Camp NaNoWriMo, in tegenstelling tot de NaNoWriMo van november, zelf mag bepalen wat je einddoel is. Stiekem hoop ik toch nog volgende week een stukje verder te komen met het verhaal. Maar ik ben blij dat de extreme druk er nu weer af is. En dat ik niet iedere dag 1667 woorden hoef te schrijven. Als het me niet lukt, die 50.000 te halen, ben ik toch een winnaar. De rest komt dan in mei of juni wel weer. Ik neem wat meer tijd om het iets rustiger aan te doen. Behalve het verhaal verder te schrijven, wil ik ook nog wat doen aan onderzoek naar bepaalde elementen in de wereldbouw die later in het verhaal belangrijk worden, de rest van het plot uitwerken en de personages tekenen. Ook heb ik dan wat tijd om de vreemde wezens uit te tekenen die ik nog altijd eens wilde gaan doen, voor korte verhalen naast mijn boeken.

Misschien kan ik de CampNaNoWriMo van juli dan gebruiken voor een paar nieuwe korte verhalen van Johanna Lime.

Groeten van Johanna Lime