Het personage Elibu Pherel

In de maand april komt staat wereldbouw van Interplanetair centraal in de Zilverboekenclub op Facebook. In dezelfde vier weken komt ook een van de personages uit mijn boeken aan bod. Dit is dit jaar de Woestijnelf Elibu Pherel. Haar interview lees je hieronder.

Wie mogen we deze maand interviewen?

Mijn naam is Elibu Pherel

De wereld waar ik leef ziet er zo uit:

Ik ben advocate voor de Galactische Rechtbank in de Ruimtestad, maar in Interplanetair boek 3 ben ik met mijn geliefde, de Boself Malon Olaris, naar Calliope gereisd. We trouwen op een prachtige open plek in het bos, voor de boomgod Tisalder. Calliope is een rijke wereld met veel bossen en unieke dieren. De Boselfen hebben mij er als Woestijnelf hartelijk ontvangen.

Wat is jouw grootste angst?

Ik ben bang dat mijn verleden me achtervolgen zal en dat ik dan toch weer verplicht zal worden mijn lotsbestemming te vervullen, die mijn moeder voor mij bedacht heeft, in de tempelgrot op de woestijnplaneet Kwerpardië. Daar wil ik niet meer heen.

Wat is jouw diepste wens?

Op reis over Calliope met onze beste vrienden.

Een andere wens is, dat het mogelijk wordt dat de Boselfen en de Woestijnelfen, die vroeger gezworen vijanden waren, toch een manier zullen vinden om samen te werken, omdat er dan zoveel meer mogelijkheden zullen ontstaan voor een betere toekomst van de elfen. Maar ik ben bang dat ik hier een rol in moet spelen en dat is mijn grote angst.

Tegen wie of wat neem je het op in dit verhaal? Wie of wat werkt je tegen?

Tegen mijn fanatieke zus en haar gruwelijke praktijken en tegen een adellijke draakman van Kilama die op een vreselijke oorlog uit is. Hij is echt krankzinnig bezig.

Welk gedrag, beweging of uitspraak is kenmerkend voor je?

Mijn vrienden schrikken soms van me omdat ik nogal wisselende stemmingen heb overgehouden van wat mij in het verleden is aangedaan. Ik draag een sluier om mijn gerafelde oor te verbergen, dat zegt genoeg. Ik wil niet dat iemand te weten komt hoe ik mishandeld ben.

Het boek waar ik in voorkom heet: Interplanetair boek 3 Schakelmagie, het derde en laatste deel van de trilogie Interplanetair (boek 1 Ruimtestad, boek 2 Geestenpoort)

Link naar de boeken van Johanna Lime (op artbooksshop):

https://www.artbooksshop.com/search/?search=Johanna+Lime