De stand van zaken in het kort

13 april 2023

Waar is Johanna Lime de afgelopen week mee bezig geweest?

Met verschillende dingen rondom het schrijven en publiceren.

1.

Allereerst ben ik bezig met versie 1 voor Magische Alliantie boek 2 Ruige Rotsen, het tweede deel van het eerste tweeluik van Woest Water en Ruige Rotsen van een serie van zes boeken die gepland staan van 2024 tot en met 2029 bij Zilverbron. Ieder jaar een nieuw boek, is de bedoeling.

Vandaag ga ik beginnen aan hoofdstuk 7. Het verhaal loopt lekker. Soms word ik tijdens het schrijven wel verrast door de wendingen die de personages nemen. Het vereist veel creativiteit om daarna toch weer op de route te komen die ik voor hen uitgestippeld heb. Met een nieuw personage erbij en wat aanpassingen in de volgorde van gebeurtenissen lukt het me nog steeds om zonder gedetailleerd te hebben geplot het verhaal uit te typen.

Dit is tot nu toe hoever ik gekomen ben tijdens Camp NaNoWriMo (23.500 worden).

2.

Ik volg de Redactiecursus van Zilverspoor en afgelopen dinsdag hadden we les 14 van de 20 lessen. Tijdens deze cursus leer ik op dingen te letten die teksten ten goede komen. Behalve dat ik daarmee teksten van anderen kan redigeren, is dit ook goed voor mijn eigen schrijfwerk. Ik merk al dat ik bij het herschrijven van mijn nieuwe verhalen automatisch de besproken zaken uit deze cursus gebruik om mijn verhalen bij het redigeren wat actiever te krijgen. Soms merk ik dat ik alinea’s in een andere volgorde neerzet. Ook let ik op (nieuwe) stopwoordjes en splits ik te lange zinnen in tweeën. Heel handig, die cursus.

3.

Van Cocky van Dijk, van uitgeverij Zilverspoor/Zilverbron, kreeg ik de definitieve cover toegestuurd met de flaptekst en het ISBN nummer op de achterkant. Hoe de voorkant eruit zou komen te zien wist ik al en die heb ik gebruikt om nieuwe boekeleggers en ander promotiemateriaal te laten maken.

Het boek Interplanetair boek 3 Schakelmagie wordt nu gedrukt en zal naar verwachting op 20 april van de drukker mijn kant op komen. Daarna is het via mij of in de artboooksshop.com van de uitgeverij te koop. Al snel daarna zal het via alle boekhandels en online boekhandels te verkrijgen zijn.

Dus dan heb ik al acht boeken!

Schimmenschuw – de standalone en voorloper op De vergeten vloek (uitgeverij Zilverbron)

Trilogie De vergeten vloek deel 1 Sluimerend vuur, deel 2 Smeulend venijn en deel 3 Schamel verbond. (uitgeverij Zilverbron)

De twaalfde Saturnusmaan (uitgevrij aquaZZ)

Trilogie Interplanetair boek 1 Ruimtestad, boek 2 Geestenpoort en boek 3 Schakelmagie (uitgeverij Zilverbron)

Ik ga vanaf nu mijn websites bijwerken, zodat alle informatie erop te vinden zal zijn, zodra het nieuwe boek te koop is en ik de links kan plaatsen.

Schroom niet om contact op te nemen als je boeken van mij (gesigneerd) wilt kopen.

Groeten van Johanna Lime