Update van het schrijfproces voor Magische Alliantie boek 1

27 januari 2023

Allereerst een melding over Schakelmagie

Ik heb gebeld met uitgeverij Zilverbron om te vragen hoe het ervoor staat met de voortgang voor mijn nieuwste boek Interplanetair boek 3 Schakelmagie, dat gepland was voor januari 2023. Nu blijkt dat de woordredactie halverwege februari pas kan beginnen. Daarna komt de cover met de flaptekst en zal ik de zetproef nog goed na moeten kijken voordat het naar de drukker kan. Dus ik verwacht nu dat het laatste deel van trilogie Interplanetair in maart 2023 zal verschijnen. Fijn, ik kijk ernaar uit!

Voor versie 2 van Magische Alliantie boek 1 Woest Water, het eerste boek van een serie van zes, die ik wil onderverdelen in drie tweeluiken, heb ik pas hoofdstuk 23 geschreven. Het was even wat lastiger door de actiescènes die goed moesten kloppen bij het verhaal. Terwijl ik eraan bezig was, schoot er ineens een mutatie van een zeedier mijn verhaal binnen, die mijn hoofdpersonage tot grote actie dwong. Een watermonster dat een gevaar oplevert, waardoor er meer drama ontstaat en waardoor hij zijn vrienden uit de diepzee moet zien te redden. Daardoor wordt het voor de andere personages uit het verhaal direct ook duidelijk dat het hoofdpersonage bijzondere krachten bezit.

Bij mijn blogs van #bloganuary schreef ik vandaag over uitstelgedrag. Aangezien ik versie 2 eind december al af wilde hebben, kun je daar wel van spreken. Maar ik ben blij met mijn keuze om mee te doen aan #bloganuary van WordPress, waarbij ik iedere dag een vraag beantwoord in de maand januari 2023. Nu kreeg ik namelijk die onverwachte inspiratie over dat gemuteerde wezen in de zee. Dat heeft wel weer de nodige consequenties, natuurlijk. Er komt zomaar uit het niets iets onverwachts in het verhaal en dan nog wel in hoofdstuk 23. Dat kan natuurlijk niet zo blijven, want na driekwart van een verhaal komen er geen nieuwe dingen meer bij. Ik heb dus alweer aantekeningen gemaakt om in versie 3 van dit manuscript rekening te houden met het feit dat eerdere vluchtende octopussen en vissen in het woeste water ook blijk moeten geven van de vreemde lichtgevende mutatie die door de antagonist veroorzaakt is. Ik moet dit fenomeen dus ook al eerder in het verhaal verankeren

Het is duidelijk dat er na versie 2 nog geen eind komt aan het schrijven van dit manuscript, er zal nog een versie 3 en een versie 4 moeten volgen, zoals meestal het geval is. Geen probleem, zo werkt dat bij mij bij het schrijven van een nieuw boek.

Het goed nieuws is dat ik nu nog drie hoofdstukken verder moet voordat versie 2 af zal zijn. Misschien haal ik dat nog in januari 2023. Als is het einde van dit verhaal schrijven tamelijk lastig om te doen. Ik zal blij zijn als dit hele verhaal er zal staan, daarna is het een kwestie van schaven, schrappen en verbeteren. Er komen nu nog wat emoties om te verwerken op het einde en natuurlijk wil ik alvast een voorschotje op deel twee van dit tweeluik geven. Deel 1 speelt op de planeet Swanase af, bij het Woeste Water van de diepzee. Deel 2 zal zich op Kilama UZ 54 af gaan spelen, bij de Ruige Rotsen waar draken leven.

Inschrijven voor Schakelmagie? Laat me even weten als u het boek via mij gesigneerd wilt kopen, via een e-mail. Het adres staat onder Contact.

Groeten van Johanna Lime