Miniatuurhuisjes ter inspiratie

9 januari 2023

What is the most memorable gift you have received? Vandaag is dit de vraag van #bloganuary. Wat is het meest gedenkwaardige cadeau dat je hebt gekregen?

Hiervoor moest ik even in mijn herinneringen graven. Na een poosje kwam ik uit bij een heel bijzonder dorpje van Lilliput Lane. Uit de tijd dat ik Engelse miniatuurhuisjes spaarde. Ik meen me te herinneren dat ik deze eens van Dinie kreeg voor mijn verjaardag.

Dit dorp is Chipping Coombe. Het is gebaseerd op het dorp Castle Combe in Wiltshire, dat eeuwenlang een centrum voor de productie van stoffen was. In 1962 werd het uitgeroepen tot het mooiste dorp van Engeland.

Ik vind Lilliput Lane huizen erg mooi, ze zijn handgemaakt en met de hand beschilderd in Penrith, Engeland. Er zijn erg veel leuke details te ontdekken bij zo’n miniatuur.

Nu ik dit dorp op de afbeelding heb geplaats voor deze blog, moet ik eraan denken hoe leuk het zou zijn als ik daar een paar korte verhalen bij zou gaan schrijven. Verhalen die zich afspelen in dit historische dorp of bij de andere Engelse cottages die ik van Lilliput Lane bij elkaar heb gespaard. Misschien dat ik dat nog eens ga doen, want de sfeervolle cottages lenen zich wel voor fantasyverhalen.

Hebben jullie ook een verzameling waar je inspiratie uit kunt halen?

Groeten van Johanna Lime