Stambomen voor mijn verhalen

8 januari 2023

How far back in your family tree can you go? Hoe ver kun je teruggaan in de stamboom van je familie? Dat is de vraag van vandaag voor #bloganuary. Nu heb ik voor mij persoonlijk weleens een stamboom gezien van de familie Heijkoop, omdat mijn vader daar interesse voor had. Die stamboom gaat tot 1679 terug voor Heijkoop (via mijn opa (vaders vader) en tot 1660 voor Terlouw (via mijn oma (vaders moeder). Voor de familie Kalkman is er ooit een boek uitgegeven waar de stamboom in stond, die is misschien nog wel verder tot in het verleden uitgezocht. De stamboom voor de families Kalkman en Goudriaan kan ik nergens meer terugvinden, die heeft een ander familielid vermoedelijk geërfd.

Ik ben zelf ook weleens begonnen met genealogie, op My Heritage, maar had er toch te weinig interesse in om het vol te houden.

Stambomen van personages voor mijn boeken

Wat Dinie en ik wel helemaal hebben uitgewerkt, zijn de stambomen van de personages voor onze boeken. Die staan in chronologische volgorde in Excel, met de geboortedata die gelden voor hun wereldbouw. Daarin is ook af te lezen hoe de familierelaties zijn.

Voor de magische families Revaldesh-Morane (en Morane), Ming en Gettferdrey, van het koninkrijk Laskoro, zijn ze ten minste voor drie generaties helemaal uitgewerkt.

Datzelfde geldt voor Berinyi, voor de families Attholred (en Muir-Attholred), Baksy, Lyoncourt en Toliano.

Ook van verschillende Klawiccyfamilies hadden Dinie en ik de stambomen uitgewerkt.

Nu zijn die stambomen niet zo gemakkelijk in een afbeelding te vangen, want zowel Laskoro als Berinyi kennen vreemde wetten om de magische families in stand te houden, het gaat er vooral bij de koninklijke families niet zo aan toe als bij ons gebruikelijk is. Dat heeft natuurlijk te maken met de vergeten vloek. Als je daar meer over wilt weten, kun je het beste de boeken lezen.

WordPress is wel erg nieuwsgierig met zijn vragen, vind ik. Wat zal de volgende worden?

Groeten van Johanna Lime