Wat brengt vreugde in mijn leven?

5 januari 2023

What brings you joy in life? Wat brengt vreugde in mijn leven? Dit is de vijfde vraag van #bloganuary.

Ik zal deze vraag beantwoorden door een afbeelding te plaatsen en een lijstje van dingen die mij vreugde brengen:

  • Opgaan in een goede film of serie met een mooi verhaal, liefst iets met fantasy, sciencefiction, avontuur of mysterie, iets wetenschappelijks, een feelgood of een mooie natuurdocumentaire.
  • Lieve opmerkingen van lezers die mijn boeken willen kopen of hebben gelezen, mooie recensies waarvan ik urenlang de glimlach niet van mijn gezicht af krijg, uitingen van waardering voor wat ik doe, gemeende belangstelling en ondersteuning. Een like of een hartje op de sociale media.
  • Verhalen bedenken en schrijven. Daarmee zo geconcentreerd bezig zijn dat mij koffie koud wordt en er uren op de klok verstrijken zonder dat ik er iets van merk. Met personages meegaan naar mijn verbeeldingswereld en hun avonturen verwoorden. Een boek geboren zien worden en er alweer helemaal verliefd op zijn.
  • Bloemen die opkomen in de tuin, pimpelmezen die een plaatsje vinden in het nestkastje op mijn terras en het vrolijke gepiep aanhoren wanneer er jonkies zijn. De natuur in het algemeen, mooie vergezichten over het water of in het bos eekhoorntjes zien langsschieten over het pad.
  • Lekker lezen voor het slapengaan en zo gegrepen worden door een verhaal dat de wekker op het plankje boven mijn bed de kleine uurtjes aan gaat geven. Bijna het boek niet meer weg kunnen leggen en met tegenzin gaan slapen.
  • Tekenen. Vroeger met de ezel en echte verf, maar de laatste jaren doe ik dat het liefst digitaal. Lekker creatief bezig zijn en mijn hoofd leeg maken, zodat er weer ruimte ontstaat voor nieuwe dingen.

Er zijn nog wel meer dingen die vreugde brengen in mijn leven, maar voor nu houd ik het hierbij. Morgen weer een blog.

Wat brengt jullie vreugde?

Groeten van Johanna Lime