Bloganuary maand begint

1 januari 2023

In de maand januari 2023 doe ik voor het eerst mee met #bloganuary van WordPress. Dit betekent dat ik elke dag een vraag, woord of zin krijg toegestuurd, waarmee ik een idee uit kan werken voor een blog. Het is iets van de wereldwijde WordPress gemeenschap en het lijkt me een leuke uitdaging om hieraan mee te doen. Misschien ook best lastig om hier naast mijn gewone bezigheden elke dag tijd voor vrij te maken en echt iets te schrijven of te tekenen voor mijn blogsite. Of ik dat volhoud tot eind januari? We zullen het zien.

Vandaag kreeg ik deze vraag: What is something you want to achieve this year? (Wat is iets dat je dit jaar wilt bereiken?)

Nu heb ik hier natuurlijk gisteren mijn plannen voor 2023 al op mijn blogsite gezet, onder Informatie. Daar zijn al veel wensen voor 2023 aan bod gekomen, die ik allemaal graag zie uitkomen.

Natuurlijk kan ik voor deze blog iets nemen dat niets met schrijven te maken heeft, zoals dat ik nog veertig kilo af wil vallen en iedere dag minstens twintig minuten een ommetje wil maken met wandelen of fietsen. Maar zoiets lijkt me niet passen, omdat deze blogsite van Johanna Lime is, en dat het pseudoniem van mij als schrijfster is. Dus dan toch maar iets over schrijven.

Als ik groot droom voor 2023, wil ik dit het liefst bereiken:

(Dit wens ik naast de plannen die ik al in een lijstje had gezet en die deze gedeeltelijk overlappen).

Het zou geweldig zijn als ik aan het eind van 2023 negen romans heb uitgebracht als Johanna Lime.

Wanneer er een verhalenbundel bijkomt van mijn Bootcampgroep bij Zilverspoor, zouden er korte verhalen van Johanna Lime in vier verhalenbundels opgenomen kunnen zijn sinds 2015, toen het uitgeven van boeken voor Dinie en mijzelf begon. (De bundels van Annibo zijn niet langer in de markt maar ik tel ze wel mee als bundels waar verhalen van Johanna Lime in terecht kwamen.)

Laat ik de lat nog hoger leggen, door te wensen dat ik in 2023 nog vier nieuwe korte verhalen kan publiceren op Smashwords, zodat ik daar aan een totaal kom van 50 verhalen voor Nederlandstalige fantasy, sciencefiction en horror.

Als dit mij lukt, zal 2023 weer een heel productief jaar worden, waarbij de doelen bovendien nog mooi binnen mijn plannen voor 2023 vallen. Ik hoop het te beleven!

Dus mijn antwoord op de vraag Wat is iets dat je dit jaar wilt bereiken?” op schrijfgebied staat hierboven uitgewerkt. Natuurlijk gaan de boeken waarvoor ik al contracten heb bij Zilverbron voor en zal ik in ieder geval twee manuscripten voor de serie Magische Alliantie schrijven voor het eerste tweeluik voor de jaren 2024 en 2025. Maar die zijn later dan dit jaar en komen dus bij andere Nieuwjaarswensen in een blog zoals deze te staan.

Wens me veel inspiratie, werklust en geluk en volg mijn blog om te zien of ik het haal in 2023. Succes in januari en alle maanden daarna. Gelukkig Nieuwjaar!

Marjo Heijkoop (Johanna Lime)