Lezen en schrijven met Johanna Lime in 2022

23 december 2022

December, de laatste maand van het jaar. Vandaag vier jaar geleden stierf mijn beste maatje, fijne vriendin en lieve nicht Dinie Boudestein. Ik mis haar nog steeds heel erg, vooral ook het samen schrijven met haar. Ondanks dat kan ik terugkijken op een paar productieve jaren, waarin ik alleen ben doorgegaan met schrijven. December is de maand om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar 2023 dat er binnenkort aankomt.

Naast mijn gebruikelijke lijstjes waarin ik laat zien wat ik in het afgelopen jaar heb gedaan en ik aan kom zetten met mijn verlanglijstje voor 2023, leek het me leuk om te laten zien wat ik als auteur zelf gelezen heb en welke boeken en korte verhalen er zijn uitgegeven van mijn hand. 2020 en 2021 zijn al eerder gepubliceerd in deze rubriek op mijn blogsite. Daarom volgt nu het jaar 2022.

Wat heb ik gelezen in 2022?

De recensies die ik bij deze boeken heb geschreven, zijn te vinden op een andere website van mij: https://marjoheijkoop.wordpress.com Ze staan daar onder Boekrecensies door Marjo.

Geschreven door Johanna Lime, uitgegeven in 2022

2022 was het jaar waarin het tweede boek, Geestenpoort, van trilogie Interplanetair verscheen bij Zilverbron. De trilogie Interplanetair speelt zich af bij de volgende generatie personages, na trilogie De vergeten vloek, en kan als zelfstandige trilogie gelezen worden. De kinderen van Jima en Sylviana, Irene en Daniël, zijn de nieuwe hoofdpersonen. Ze beleven spannende avonturen in de koninkrijken Laskoro en Berinyi, die blijven in deze nieuwe trilogie een rol spelen. In Geestenpoort wordt het mysterie rond de Animalii verder uitgediept en krijg je als lezer te maken met de geesten uit de onderwereld van de godin van de geestmagiërs, Sibylla. De wereld van Interplanetair wordt verder uitgebreid met andere wezens en planeten. Daniël en Irene willen voor hun beide koninkrijken zetels bemachtigen in de Galactische Vereniging van Planeten, die de belangen behartigt voor hun deel van het universum. Dat valt hen nog niet mee, want ze worden in hun streven naar samenwerking steeds door anderen tegengewerkt. Toch blijven ze hopen dat het ooit nog lukken zal.

In 2022 ben ik behalve met de bovenstaande roman ook druk bezig geweest om de verhalen, die aan Waterloper en de Harland Awards hadden meegedaan en die nog niet waren uitgegeven als e-books, op Smashwords uit te brengen.

In de toekomst verwacht ik minder korte verhalen te kunnen schrijven, doordat ik in 2022 zelf jurylid van Waterloper werd. Maar misschien vind ik nog andere weedstrijden en mogelijkheden voor nieuwe korte verhalen. In ieder geval heb ik er wel drie geschreven voor de Bootcamp van Zilverspoor en het ziet er naar uit dat die in een bundel terecht gaan komen in de toekomst.

Groeten van Johanna Lime