Lezen en schrijven met Johanna Lime in 2021

16 december 2022

December, de laatste maand van het jaar. Tijd om terug te kijken op 2022 dat bijna voorbij is en vooruit te kijken naar 2023 dat er binnenkort aankomt.

Naast mijn gebruikelijke lijstjes waarin ik laat zien wat ik in het afgelopen jaar heb gedaan en ik aan kom zetten met mijn verlanglijstje voor 2023, leek het me leuk om te laten zien wat ik als auteur zelf gelezen heb en welke boeken en korte verhalen er zijn uitgegeven van mijn hand. 2020 is al eerder gepubliceerd in deze rubriek op mijn blogsite. Daarom volgt nu het jaar 2021.

Wat heb ik gelezen in 2021?

De recensies die ik bij deze boeken heb geschreven, zijn te vinden op een andere website van mij: https://marjoheijkoop.wordpress.com Ze staan daar onder Boekrecensies door Marjo.

Geschreven door Johanna Lime, uitgegeven in 2021

2021 was het jaar waarin het eerste boek, Ruimtestad, van de nieuwe trilogie Interplanetair verscheen bij Zilverbron. De trilogie Interplanetair speelt zich af bij de volgende generatie personages, na trilogie De vergeten vloek, en kan als zelfstandige trilogie gelezen worden. De kinderen van Jima en Sylviana, Irene en Daniël, zijn de nieuwe hoofdpersonen. Ze beleven spannende avonturen in de ruimtestad Alhenapolys, maar ook de koninkrijken Laskoro en Berinyi blijven in deze nieuwe trilogie een rol spelen. De wereld wordt verder uitgebreid met andere wezens en planeten. Daniël en Irene willen voor hun beide koninkrijken zetels bemachtigen in de Galactische Vereniging van Planeten, die de belangen behartigt voor hun deel van het universum. Dat valt hen nog niet mee, want ze worden in hun streven naar samenwerking steeds door anderen tegengewerkt. Toch blijven ze hopen dat het ooit nog lukken zal.

In 2021 ben ik behalve met de bovenstaande roman ook druk bezig geweest om de verhalen, die aan verschillende wedstrijden in het genre hadden meegedaan en die nog niet waren uitgegeven als e-books, op Smashwords uit te brengen. Ook twee verhalen die naast mijn boeken in dezelfde verbeeldingswereld passen, vonden hun weg naar de e-boeken serie Eibor Risoklany op Smashwords. Bovendien schreef ik twintig blogs over schrijven op deze website en die heb ik in een e-book bij elkaar gebracht en uitgegeven. Het detectiveverhaal met magiërs, dat zich in Brugge afspeelt, kreeg eindelijk het grotere en beter uitgewerkte verhaal dat het verdiende. De eerdere titel De Knuffelsteen veranderde in De Avonturensteen en het verhaal werd vernieuwd uitgebracht op Smashwords.

Het meest trost op mijn korte verhalen van 2021 ben ik op Nederland emigreert, dat bij Waterloper de vijfde plaats won en waarin ik een groot aantal thema’s uit de wedstrijd in dit ene verhaal samenbracht.

Volgende keer 2022