Lezen en schrijven met Johanna Lime in 2020

9 december 2022

December, de laatste maand van het jaar alweer. Tijd om terug te kijken op 2022 dat bijna voorbij is en vooruit te kijken naar 2023 dat er binnenkort aankomt.

Voordat ik mijn lijstjes maak waarin ik laat zien wat ik in het afgelopen jaar heb gedaan en ik aan kom zetten met mijn verlanglijstje voor 2023, waarin ik beschrijf wat ik het komende jaar wil gaan doen, heb ik besloten om eerst een paar blogs over lezen en schrijven te maken.

Daarvoor heb ik een periode gekozen van drie jaar, namelijk van 2020, 2021 en 2022. Het leek me leuk om te laten zien wat ik als auteur zelf gelezen heb en welke boeken en korte verhalen er zijn uitgegeven van mijn hand. 2020 is daarvoor een mooi ijkpunt, omdat het de periode inluidt waarin ik zonder Dinies hulp alleen verder ben gegaan met schrijven. Hoe moeilijk me dat nog steeds valt, ik ben er trots op dat ik het zelfstandig kan en dat ik het vol blijf houden.

Dus hier de rubriek lezen en schrijven met Johanna Lime.

Eerst komt het jaar 2020 aan bod, 2021 en 2022 volgen hierna nog een keer.

Wat heb ik gelezen in 2020?

De recensies die ik bij deze boeken heb geschreven, zijn te vinden op een andere website van mij: https://marjoheijkoop.wordpress.com Ze staan daar onder Boekrecensies door Marjo.

Geschreven door Johanna Lime, uitgegeven in 2020

2020 was een jaar waarin er twee paperbacks tegelijk uitkwamen. Het laatste deel van trilogie De vergeten vloek, Schamel verbond, waarmee het verhaal van Dinie en Marjo samen werd afgerond. En het autobiografische boek De twaalfde Saturnusmaan over twee eigenwijze vrouwen en aliens die de ontwikkelingen van de mensheid sinds de piramides van Egypte komen onderzoeken.

In hetzelfde jaar bracht ik het e-book uit van het korte verhaal: Hoe een oger uit Geoglurk de aardmannen hielp. Een verhaal dat te lezen is vanaf de 10-jarige leeftijd.

Volgende keer 2021