Blogtour van Zilverbron

13 augustus 2022

In de maand augustus van 2022 is er door Natascha van Limpt een Blogtour voor mijn nieuwste boek georganiseerd, waaraan vijf Boeken bloggers meedoen. Ze hebben behalve het e-book van Geestenpoort ook het e-book van Ruimtestad ontvangen om te lezen. Wanneer de recensies voor Ruimtestad komen, staat niet op de bovenstaande flyer. Aangezien Ruimtestad boek 1 van de serie is, verwacht ik ze eigenlijk al wat eerder dan de datums hierboven.

Het goede nieuws is dat ik van Just Books enige tijd geleden al een recensie voor Ruimtestad mocht ontvangen en vandaag ook van Boekensteeg. Ik heb ze op mijn boekenwebsite van Boeken van Johanna Lime overgenomen bij het betreffende boek.

Leuk om zo’n berichtje te krijgen via Instagram, dat er een recensie op een Boeken bloggers-website is geplaatst! Het is een mooie verrassing, aangezien ik niet kon weten wanneer het kwam.

Ik kan me voorstellen dat de fans van harde sciencefiction de cover van Ruimtestad verwarrend vinden, ik schrijf namelijk geen harde science fiction maar eerder science fantasy, zo kwam dat ter sprake in een interview op Fantasy Fest, dat ik met Django Mathijsen had. (En hij kan het weten).

Ook denk ik weleens dat ik met mijn grote wereldbouw met meerder planeten een episch verhaal schrijf, wanneer je al mijn boeken op volgorde leest, dan zou je het dus Epische Science Fantasy kunnen noemen.

Het gaat ook over meerder generaties personages in een deel van het universum, waardoor ik me bovendien kan voorstellen dat het etiket Space Opera op mijn boeken zou kunnen passen, maar bovenal schrijf ik gewoon genreboeken die ik zelf graag zou willen lezen en ben ik niet zozeer bezig met het etiketten plakken om te bepalen op welke plank in de boekenkast ze het beste tot hun recht komen.

Groeten van Johanna Lime