Winnaar NaNoWriMo 2018

28 november 2017

YES! Het is gelukt. Op 27 november 2018 waren we voor het vijfde jaar op rij WINNAAR van de NaNoWriMo!

Van 1 t/m 27 november schreven we meer dan 50.000 woorden aan de tweede versie van het manuscript dat deel 3 van onze trilogie ‘De vergeten vloek’ moet worden, met de werktitel ‘Vuur en Zwaard’. Dit boek staat voor april 2020 in de planning bij uitgeverij Zilverbron. We weten nu al dat er verschillende herschrijvingen zullen volgen voordat het manuscript naar de uitgever zal gaan.

In oktober begonnen we aan dit manuscript te werken en we schreven hoofdstuk 1 t/m 6. In de NaNoWriMo maand, november 2018, volgden de hoofdstukken 7 t/m 19. We hebben nu ongeveer twee derde van het manuscript af.

Wat is het lastig om alle eindjes van de twee voorgaande delen aan elkaar te knopen. We hebben bepaalde verwachtingen geschapen die nu ingelost moeten worden. En hebben we dan aan alle details gedacht? Misschien moeten we de boeken zelf nog maar eens heel goed doorlezen en aantekeningen maken om te zien of we niet iets overgeslagen hebben. Dat is beslist geen straf, er is niets zo heerlijk als van je eigen boeken genieten!

In dit deel van de trilogie spelen zich scènes af in de ruimte, bij Betelgeuze en Aldebaran. Maar ook op Laskoro, Chyndyro en Sandyro en op Berinyi5. De wereld wordt verder uitgebreid. Personages die eerst niet zo op de voorgrond stonden, krijgen nu een rol. En de Avatars? Die moeten zich bezinnen over de door hen uitgesproken vloek.

Tot en met 30 november zetten we de geschreven woorden per dag nog op de website van NaNoWriMo, want het is leuk om alle badges te halen, ook die ene die we krijgen voor elke dag schrijven. Daarna gaan we verder met ons manuscript totdat alle scènes er staan. Vervolgens zullen we de chronologie van de scènes in het plot aan moeten passen, want we hebben ontdekt dat die niet helemaal soepel loopt. En dan gaan we de boeken lezen en nog eens herschrijven, net zo lang tot het verhaal staat als een huis.

In de tussentijd zijn we ook bezig om samen met Tamara Geraeds onze korte verhalen die op Smashwords uitgegeven waren een hoofdredactie mee te geven. We vernieuwen ze zodra de redactie klaar is, met de ISO-code NL op de kaft (voor Nederlands). Daaraan kunt u zien welke e-books er al door de redactieronden heen gekomen zijn.

We zijn ook bezig om deze verhalen langzamerhand te vertalen naar het Engels en zetten ze, als ze door onze ‘reviewers’ in Australië zijn nagekeken, met een ISO-code EN op de kaften ook op Smashwords. Hopelijk kunnen we en zij dat zo volhouden en anders moeten we naar een andere oplossing zoeken.

Voor 2019 hebben we plannen om door te gaan met Saturnus Maan en om ook weer nieuwe korte verhalen te gaan schrijven. Misschien kunnen we meedoen aan wedstrijden.

In ieder geval hebben we een flink stuk geschreven in de NaNoWriMo maand van 2018 en proberen we de routine vast te houden van elke dag schrijven. 1.667 woorden per dag hoeft dan niet meer, hoewel het leuk zou zijn als het lukt.

NaNoWriMo is voor dit vijfde jaar op rij weer een fijne stimulans geweest.

Johanna Lime