NaNoWriMo 2018 tot en met dag 11 en een interview op Hebban

Geplaatst 11 november 2018

Schrijven aan deel 3 van trilogie De vergeten vloek

Vorige week schreven we dat we in 4 dagen tijd 11.914 woorden hadden gehaald bij de National Novel Writing Month, kortweg NaNoWriMo, van 2018. Het is nu 11 november en de afgelopen week schreven we er weer heel wat woorden bij. De stand op dit moment is 25.012 woorden, we hebben de helft van de 50.000 bereikt.

Het ging de afgelopen week soms met horten en stoten, want er zaten twee dagen tussen waarop we het woordenaantal van 1.667 woorden per dag niet hebben gehaald.

Hoe dat kwam?

Doordat we naast het schrijven van deel 3 van onze trilogie ook bezig zijn met vertalingen van korte verhalen naar het Engels. Doordat we zo’n kort Engels verhaal met verbeteringen erin teruggestuurd kregen van familieleden uit Australië die zo lief zijn om het voor ons te redigeren. We hebben dit verhaal, ‘The Anti Bumpbrump Potion’ omgezet naar een e-book en het is nu gepubliceerd op Smashwords. Ook te koop via Bol, Kobo en anderen. Daar zit altijd veel werk aan vast, want er wordt een hele administratie van bijgehouden.

Doordat we redactiewerk te doen hadden voor andere korte verhalen in het Nederlands, samen met Tamara Geraeds, om onze in het Nederlands uitgegeven E-books beter te krijgen en om ze opnieuw te kunnen publiceren op Smashwords, waarna we ook nog met zeven nieuwe verhalen zullen komen.

Maar vooral doordat er een hoofdstuk bij zat wat stroef liep en waar meer tijd voor nodig bleek te zijn om de juiste woorden zinnen te bedenken voor de situatie die daarin beschreven wordt. Nu is dat bij het schrijven buiten de NaNoWriMo maand om niet zo lastig, want wat maakt het uit als je maar een paar honderd woorden op een dag af krijgt?

Tijdens de NaNoWriMo, tenminste op onze manier, is het wel een beetje teleurstellend om onder de 1.667 te zakken. Daarom hadden we onszelf ook de badge van het stofzuigertje gegeven, van uitstelgedrag. Dat was het misschien voor anderen niet, want met een gemiddelde van 2.237 woorden per dag lopen we niet achter. We lopen zelfs vooruit, omdat 16.670 woorden al genoeg zou zijn in 11 dagen tijd en we hebben al 25.012 woorden.

Ach, er zijn gewoon van die dagen dat de vermoeidheid je parten kan spelen, vooral in de tweede week van de NaNoWriMo, daar staat hij ook om bekend.

Alles bij elkaar hebben we nu al 26.251 woorden in oktober en 25.021 woorden van 1 t/m 11 november, dus opgeteld 51.263 woorden voor ons boek geschreven. We zitten nu bij hoofdstuk 13, op de helft daarvan, en we hebben nog minstens eens zoveel voor de boeg. Houd er wel rekening mee dat dit het begin is, want als we het verhaal hebben staan, gaan we er nog een aantal keren doorheen om te schaven en bij te vijlen.

In een interview van ons, dat de afgelopen week op Hebban verscheen, lichten we een klein stukje van de sluier op van wat er in deel 3 van de trilogie gaat gebeuren.

 

Interview op Hebban.

Merel, van de Scifi & Fantasy Genre Club, heeft ons geïnterviewd, nadat ons derde boek, deel 2 van De vergeten vloek, Smeulend venijn, was uitgebracht.

En kijk eens wat een mooie foto zij van ons heeft gemaakt.

Wanneer u deze link volgt kunt u dit interview op Hebban lezen. https://www.hebban.nl/spot/fantasyclub/nieuws/interview-johanna-lime

Er zal in november 2018 ook nog een duorecensie van Sluimerend vuur en van Smeulend venijn op Hebban verschijnen. We houden u op de hoogte.

Zo, en nu gaan we snel weer verder met ons manuscript.

 

Tot de volgende keer.

Groetjes!

Johanna Lime