Elfia Arcen – De rij boeken wordt steeds langer

26 september 2018

Op 22 en 23 september stonden wij op de Elfia in Arcen, waar precies drie jaar geleden, in september 2015, ons debuut Schimmenschuw uitkwam. En nu, in september 2018, was ons derde boek er: De vergeten vloek, deel 2, Smeulend venijn. Wat een prachtige omslag kreeg het! En wat passen de twee delen van de trilogie mooi bij elkaar!

Het was een onstuimig weekend.

Zaterdag begon goed. We stonden zoals meestal dicht bij de ingang en konden zien hoe de vele belangstellenden over de grens van de werkelijkheid in de wereld van de fantasie binnenstapten, hupten of sprongen. We zagen weer de prachtigste kostuums langskomen en sommige wezens kwamen in de tenten met boeken neuzen. Steeds meer mooie boeken van Nederlandse en Vlaamse auteurs zijn er te koop bij uitgeverij Zilverspoor/Zilverbron. Er komen jaarlijks nieuwe boeken bij.

Helaas hadden de elfjes de regenbuien niet buiten het land van Elfia kunnen houden en in de middag begon het te regenen. Dozen met boeken werden op stoelen getild om ze geen waterschade op te laten lopen. We hielden het staan achter de tafels geen twaalf uur vol en zijn net wat eerder naar ons hotel in Venlo terug gegaan. Wel hebben we gelukkig wat boeken verkocht, bijvoorbeeld aan Marcel, die we intussen kennen als een liefhebber van Nederlandstalige fantasy. Ook Iris kocht een boek voor haar moeder, Saskia. Wat leuk om haar in de Elfia met een steampunk hoedje op haar hoofd te zien!

We vierden dat we drie jaar gepubliceerd auteur zijn en genoten van een heerlijk diner in ons hotel. Het bed was goed, zodat onze pijnlijke benen en voeten goed konden rusten.

Op zondag zagen we helaas veel paraplu’s omhoog gaan en mensen kwamen schuilen voor de regen. We hebben doordat ze bij ons langs kwamen wel veel over onze boeken kunnen vertellen en het promotiemateriaal ging grif van de hand. Iemand was plotseling enthousiast en kocht een gesigneerd boek. Wat hem over de streep trok is ons nog niet helemaal duidelijk, misschien was het onze charmante glimlach? Wat het ook geweest is, hij zal vast veel plezier hebben bij het lezen.

Het was ondanks het slechte weer gezellig om weer met collega’s bij elkaar te komen en om debutanten te kunnen verwelkomen in de Zilverfamilie. Wat is er veel talent in Nederland en wat fijn dat wij bij Zilverbron een plaatsje hebben gevonden. Hier een paar collages van foto’s:

Iedereen die een boek van ons kocht: Heel erg bedankt!

We hopen dat jullie met heel veel plezier onze verhalen zullen lezen.

En laat vooral weten wat je ervan vond, want daar leren wij weer van.

Groeten van Johanna Lime