2 – De teller voor Smeulend venijn staat op twee

Geplaatst 21 juli 2018

De hoofdredactie voor ons volgende boek gaat gestaag voort. We zijn alweer voorbij hoofdstuk 20 gekomen, op tweederde van het verhaal. Nog even doorwerken en ronde twee zal klaar zijn.

In de tussentijd werkt het creatieve proces op de achtergrond gewoon door. We lezen het verhaal nog eens goed en realiseren ons dat we beloftes hebben gedaan aan de lezer. Beloftes die consequenties hebben voor het derde deel dat hierna geschreven zal worden en waar alles bij elkaar komt. Bepaalde scènes waar we bij het plotten rekening mee moeten houden, verschijnen ons nu al voor de geest. We denken er over na wanneer we in ons bed wakker liggen vanwege de hitte. En als we dan in slaap gevallen zijn, laat ons onderbewuste het naar boven komen in een droom. Maar goed, zover is het nog niet. Het plotten van boek 3 zal pas gebeuren nadat deel 2 in september is verschenen.

Nog maar twee maanden en dan is het zover!

SMEULEND VENIJN staat gepland voor de Elfia in Arcen, september 2018. Dus dan kunt u het volgende deel van onze trilogie DE VERGETEN VLOEK gaan lezen.

Het koninkrijk Berinyi ligt in de Rosettenevel, in Monoceros, de eenhoorn. Voor het mensenras dat door de vloek van de Avatars hierheen verbannen is, bestaan veel problemen. De samenstelling van hun bevolking is in disbalans, zoals dat in Sluimerend vuur op Laskoro ook het geval was. Berinyi kan in dat opzicht gezien worden als een spiegel van Laskoro.

Waren er op Laskoro intriges in verband met de politiek, op Berinyi zijn er ook van dat soort problemen. Er zijn vier mensenrassen, waarvan er drie pas later in dit planetenstelsel terecht gekomen zijn. Het oudste ras is samen met de vijf planeten van Berinyi geschapen door de Zwarte Draak, Chimaera. Zij werkte pas met de Avatars mee aan de verbanning van de elementenmagiërs van Chyndyro, nadat ze uitgeroepen werd als godin van Berinyi. Haar bedoelingen zijn raadselachtig en staan open voor verkeerde interpretatie.

De rassen op Berinyi bestaan uit grotere en kleinere mensen. De grotere mensen zijn te vergelijken met onszelf. De taicapry die geschapen zijn door de Zwarte Draak zijn lang, hebben hoorns, hoeven en klauwen. De taikeiyi zijn de families die van Chyndyro kwamen. De shoiaviony kwamen mee met de familie Lyoncourt, het zijn de kleine mensjes met vlindervleugels waarover voor het eerst te lezen was in Schimmenschuw. Dan heb je nog de shoikeiyi, met hun grote kattenogen en vleermuisoren, waar Baksy voor zorgen moet.

Tot zover alvast deze informatie over Smeulend venijn. Koop ons boek en lees het hele verhaal.

We zien het verhaal zoals we dat ingeleverd hadden met de redactie opknappen, want Tamara Geraeds wijst ons op dingen die voor een lezer onduidelijk kunnen zijn. Dat krijg je als je al jaren in de verbeeldingswereld van Eibor Risoklany zit met je gedachten. Alles lijkt vanzelfsprekend, maar wie hier nog niet leeft, kan ons misschien moeilijk volgen. Die barrière haalt de redactrice eruit. Smeulend venijn is echt weer een verhaal naar ons hart, net als de twee vorige boeken. We lezen ze zelf steeds opnieuw met veel plezier en hopen er nog veel andere lezers mee te bereiken die er ook van genieten kunnen.

Iedere anderhalf jaar komt er een deel van de trilogie uit bij UITGEVERIJ ZILVERBRON. Deel 1 kwam in april 2017 uit, deel 2 komt in september 2018 en deel 3 in april 2020.

Laat het weten wanneer je een van onze boeken via ons wilt kopen, dan zorgen wij ervoor dat het na betaling naar je toe komt. Schimmenschuw kost €19,95 (358 pagina’s), Sluimerend vuur kost €24,95 (492 pagina’s). Smeulend venijn wordt bijna net zo dik als Sluimerend vuur. We signeren de boeken graag voor je.

 

Groeten van Johanna Lime.