Tevreden met 15000 woorden voor CampNaNoWriMo

21 april 2018

In het vorige bericht schreef ik nog, dat ik superblij zou zijn met 25.000 woorden, maar de dag erna heb ik mijn aantal alweer bijgesteld naar 15.000. Vandaag werd ik winnaar, want voor CampNaNoWriMo hoef je niet de volle 50.000 woorden in een maand te halen. Je mag de score bijstellen en dat is precies wat ik deed, tot twee keer toe.

Waarom?

Saturnus Maan is een ambitieus en complex project, dat schreef ik eerder ook al. Tijdens het schrijven moet ieder woord, moeten iedere zin en alinea gewogen worden. Ik heb er boeken bij nodig om onderzoek te doen naar de Egyptenaren, de Romeinen, de Vikingen, archeologische vondsten en dergelijke. Ik moet er flink bij nadenken. Niet alleen moet alles kloppen met de werkelijkheid, ook als het fictie is, zullen de gebeurtenissen heel geloofwaardig over moeten komen. De essentie van wat ik aan de lezers wil vertellen dient duidelijk aanwezig te zijn in de tekst.

Het verhaal wordt op plaatsen komisch en op andere gedeelten bloedserieus.

Ik heb in april 2018 geschreven aan hoofdstuk 5 toto en met 12 van Saturnus Maan. Totaal 16.199 woorden. Het manuscript is ongeveer op de helft. Nu laat ik het even rusten. Ik weet in grote lijnen hoe het verder moet, maar tijdens het schrijven gebeuren er ook mooie dingen. Personages laten van zich horen, willen een groter aandeel in het verhaal en actief meedoen met wat er staat te gebeuren. De wereld breidt uit, een ruimteschip komt tot leven, er ontstaan interacties tussen de verschillende personages.

Dat heb ik ermee gewonnen.

Ik kreeg bericht van de uitgever, Cocky van Dijk van uitgeverij Zilverspoor, dat de redactie van deel 2 van onze trilogie ‘De vergeten vloek, Angst en Venijn’, op 23 april van start gaat. U kunt hierover lezen bij het menu ‘Informatie’.

Ik ga nu dus aan ons andere boek verder werken, maar dat Saturnus Maan ooit af zal komen, daar heb ik goede hoop op.

Groeten van Johanna Lime.