5 – De teller voor Angst en venijn staat op de vijf

Geplaatst 16 april 2018

We tellen opnieuw af:

Nadat ons debuut SCHIMMENSCHUW in september 2015 op de Elfia in Arcen voor het eerst te koop was en deel 1 van de trilogie DE VERGETEN VLOEK met titel SLUIMEREND VUUR in april 2017 op de Elfia in Haarzuilens het daglicht zag, komen we met het goede nieuws dat deel 2 van de trilogie, ANGST EN VENIJN in september 2018 uitgebracht zal worden.

Het verhaal van dit tweede boek van DE VERGETEN VLOEK speelt zich af in het koninkrijk Berinyi. Dat is een rijk dat, net als het koninkrijk Laskoro, uit vijf planeten bestaat: De grootste daarvan heet Berinyi5, de anderen zijn Berinyi4, 3, 2, en 1. Op Berinyi houden ze het simpel en gebruiken ze dus gewoon cijfers voor de planeten.

Berinyi ligt in de buurt van de ster Bara (verzonnen naam), midden in de Rosettenevel en het sterrenteken Monoceros. Niet gemakkelijk te vinden en zeker niet voor de Laskorianen.

De lezers die Schimmenschuw hebben gelezen, zullen zich misschien net als Kamilia afvragen wat er met de vier dynastieën van de elementenmagie is gebeurd, want op Laskoro waren immers alleen de dynamiekmagiërs nog maar overgebleven. Daar geeft Angst en venijn antwoord op. Behalve de mensen uit de vier dynastieën van vuur, lucht, aarde en watermagie, met hun volgers, leven hier echter ook andere wezens. Er is op Berinyi zelfs sprake van vier verschillende rassen. Verder willen we nog niets verklappen.

Binnenkort gaan we samen met Cocky van Dijk hard werken aan de redactie van Angst en venijn. We tellen vanaf nu af naar september 2018, dan moet het boek er zijn.

We kijken uit naar een leerzame tijd, want van het samenwerken met de redactrice leren we altijd ontzettend veel nieuwe dingen over schrijven.

Iedere anderhalf jaar komt er een deel van de trilogie uit bij UITGEVERIJ ZILVERBRON. Deel 1 kwam in april 2017 uit, deel 2 wordt verwacht in september 2018 en deel 3 in april 2020.

 

We hebben een intekenlijst voor iedereen die het voornemen heeft om Angst en Venijn via ons te kopen. We gaan nog even uitzoeken welk cadeau we eraan toevoegen, maar dit zal weer een van onze korte verhalen worden. Welke precies laten we later nog weten.

Laat uw naam en e-mailadres achter als reactie op deze blog of laat het weten in een chat op onze Facebook pagina als u op onze intekenlijst wilt komen. Ook als u Schimmenschuw of Sluimerend vuur via ons aan wilt schaffen, kunt u dit hier aangeven. We signeren de boeken graag en hebben nog enige exemplaren over.

 

Groeten van Johanna Lime.