Lente, een nieuwe impuls aan ons schrijven.

Geplaatst 20 maart 2018

Tijdens ons bezoek aan Aviodrome in Lelystad kregen we 3D brillen om naar een 4D film te gaan kijken over vliegtuigen. We voelden tijdens dit ruimtelijke gebeuren de wind door onze haren waaien en de regen op ons gezicht vallen. We waren daar in een schoolvakantie met ons neefje Charly die ervan droomt om piloot te worden. Behalve over vliegtuigen was er in het museum ook een tentoonstelling over ruimtevaart, maar helaas vonden we daar weinig inspiratie voor een ruimtegevecht in de buurt van Orion, zoals dat in ons volgende boek voorkomt. Daar moesten we thuis dus weer flink over brainstormen. We hebben ook heel wat rekenwerk achter de rug.

Het verhaal van deel 3 van de trilogie De vergeten vloek, Vuur en Zwaard, begint voor ons met veel horten en stoten. Versie 2 is (na de eerste poging van een paar jaar geleden tijdens NaNoWriMo) nu nog maar tot halverwege hoofdstuk 1 gekomen. Misschien dat we met CampNaNoWriMo nog wat verder kunnen gaan. Hoewel we het in april met de redactie van deel 2, Angst en Venijn, natuurlijk ook heel druk zullen krijgen. Daar kijken we vol spanning naar uit!

Het bezoek aan Aviodrome was een dagje uit, tijdens een moeilijke periode van tien maanden mantelzorg voor Marjo’s moeder die leed aan Alzheimer en in een verpleeghuis werd verzorgd. Ze overleed op 3 maart. Met groot verdriet omdat we haar nu los moeten laten, maar ook met blijdschap omdat ze uit haar lijden is verlost, proberen we nu de draad weer op te pakken en meer aan onszelf toe te komen. Dat uit zich onder andere in de zin om de routine van het elke dag schrijven weer op te pakken.

Op deze eerste lentedag komen de kriebels naar boven. We hebben grootse plannen. Angst en Venijn zal in september op de markt komen en aan het nieuwe manuscript voor Vuur en Zwaard gaan we weer flink doorschrijven. Bovendien is er nog een boek, over eigenwijze vrouwen en doldwaze aliens, waaraan we willen werken na de cursus Schrijf Je Verhaal waarvoor Marjo pas een prachtig certificaat ontving.

Op Facebook hebben we voor Pasen 2018 twee winacties neergezet, voor wie een boek van ons wil winnen. Zoek dus op onze Facebookpagina naar deze acties, wanneer u mee wilt doen

Groeten van Johanna Lime