Rode draden en draadjes

Geplaatst 24 januari 2018

We hebben weer een mijlpaal bereikt in onze schrijfcarrière. Gisteren is het manuscript voor deel 2 van trilogie De vergeten vloek, opgestuurd naar Zilverbron. Vanaf maart staat de redactie ingepland en in september kunt u ons volgende boek verwachten.

Rode draden

Er lopen inmiddels al heel wat rode draden naar en door onze verhalen.

Laten we eens zien welke precies.

Elf rode draden lopen er naar afzonderlijke korte verhalen op Smashwords. Dit zijn: Paddy en Padda, De knuffelsteen, Liefde en aandacht doen wonderen, Het D.D.D. Syndroom, Equilibrium op Mundus, Pacifistenbloed, Idool, Echt een wereld van ringen, Goed Opletten, Muizenissen, De niksmeer en de zeefemin.

De twaalfde rode draad splitst zich in drieën en komt uit in de verhalen van de Gentasia Awards, waar drie verhalen die eerder van ons in boeken verschenen bij elkaar staan. Deze drie verhalen zijn: Het feifarietalent, De antibuilenbruildrank en Ruilen met korrigans.

Een rode draad loopt naar het scheppingsverhaal van onze verbeeldingswereld Eibor Risoklany, dit verhaal heeft de titel: De wording van Chyndyro. Hiervandaan loopt een draad naar Schimmenshuw en naar trilogie De vergeten vloek, hij gaat in de toekomst nog verder door.

Een rode draad loopt vanaf Sluimerend vuur naar de Slangenvrouw, dit verhaal past bij hoofdstuk 6 van deel 1 van De vergeten vloek.

Een rode draad loopt vanaf deel 2 en 3 van De vergeten vloek naar Het kereltje dat crashte in Loppersum, want dat kereltje is een Fryeteriaan en Fryeterianen komen in de trilogie voor.

Voor onze fantasy romans loopt er een rode draad naar Schimmenschuw, maar daar stopt hij niet. Hoewel Schimmenschuw een afzonderlijk verhaal is uit onze verbeeldingswereld, kan ons debuut ook als voorloper gezien worden voor trilogie De vergeten vloek.

Vanaf Schimmenschuw splitst de rode draad zich in tweeën. Een draad gaat naar deel 1 van de trilogie, Sluimerend vuur, en een draad gaat naar deel 2, Angst en Venijn. Vanuit deze twee parallelle delen komt de draad dan in deel 3, Vuur en Zwaard, weer bij elkaar en loopt daar verder.

Er loopt een rode draad naar een roman met de titel Saturnus Maan, daar zijn we nog mee bezig. Dit wordt het verhaal van de cursus ‘Schrijf Je Verhaal’ van Marjon Sarneel. Het verhaal wordt science fiction, maar ook autobiografisch.

Er lopen rode draden van onze eerste trilogie naar een volgende trilogie, want we hebben voor de toekomst ideeën voor een nieuwe trilogie die De vergeten vloek op kan volgen.

En dan lopen er draadjes naar Smashwords verhalen, dat kunnen losse verhalen zijn, maar we willen ook een aantal verhalen in een serie verwerken en wie weet welke wedstrijdverhalen er in de toekomst nog gepubliceerd gaan worden?

Dan loopt er nog een draad naar een vraagteken, want wat er in de verre toekomst nog gaat gebeuren, is nu nog niet te overzien.

 

Draadjes

Voor ons volgende manuscript, deel 3 van trilogie De vergeten vloek, moeten we veel rode draadjes oppikken uit Sluimerend vuur en uit Angst en Venijn en daarvan een mooi nieuw verhaal gaan weven. We hebben er reuze veel zin in.

Maar eerst komt natuurlijk nog de redactie voor Angst en Venijn. Spannend, want wat zal onze redactrice nu weer voor gekke dingen vinden waar wij inmiddels blind voor zijn geworden na een aantal versies schrijven? En wat voor mooie verbeteringen zal ze ons voorstellen, waardoor het verhaal zijn uiteindelijke vorm krijgt? We zijn heel nieuwsgierig en kijken er weer naar uit.

En dan hebben we Saturnus Maan nog, met aliens en twee eigenzinnige hoofdpersonages. Moeilijk, maar heel grappig en ook erg schrijnend als het lukt. De eerste drie hoofdstukken zijn al klaar, nu de rest nog.

 

Soms lijkt schrijven veel op kaarden, spinnen en weven.

Groeten van Johanna Lime