Visionboard 2012

Geplaatst 13 januari 2018

Er stonden op onze website al eerder blogs over visionboards, maar de laatste tijd hebben we er weinig over geschreven. Reden, vinden wij, om dit weer op te pakken. Wij maken dit soort visionboards sinds 2012 jaarlijks. Kortgeleden hebben we die van 2017 vervangen door die van 2018. Hij zit in een wissellijst en hangt in de kamer waarin wij ook schrijven. Zodoende worden we elke dag herinnerd aan de doelen die we bereiken willen. Dit is een van de manieren om gemotiveerd te blijven.

Hierboven een (bewerkte) foto van het visionboard zoals we dat in 2012 aan de muur hadden hangen. In dat jaar waren we druk bezig met het forum op Magic Tales en deden we mee aan de wedstrijd die was uitgeschreven door Luitingh Fantasy. We schreven de eerste versie van ons manuscript Schimmenschuw. Er volgde nog meerdere versies van Schimmenschuw en we kregen er een geweldige redactie op, voordat het in de huidige vorm verscheen bij Uitgeverij Zilverbron, september 2015.

Zoals op het visionboard van 2012 te zien is, hadden we besloten om als schrijversduo te gaan schrijven onder het pseudoniem Johanna Lime. Zoals elk jaar staat het woord ‘Uitgeverij’ op ons visionboard, want blijkbaar is het steeds ons doel om een uitgever te vinden die ons werk uit wil geven. Hoewel we al meer contracten hebben bij Zilverbron, blijft daar behoefte aan bestaan.

‘Serie boeken’ slaat op onze wens om de verhalen van Eibor Risoklany (zo heet de verbeeldingswereld waarin alle verhalen spelen die voorheen als dagboeken van personages bestonden) als een serie boeken uit te geven. Aan die wens gaf Cocky van Dijk gehoor toen wij haar onze plannen voorlegden op het muurtje van kasteel Arcen. De serie komt er. Sterker nog: het eerste deel daarvan is Sluimerend vuur dat in april 2017 op de markt kwam. Het wordt een trilogie met de naam: De vergeten vloek. Op dit moment zijn we bezig met de zevende en laatste versie voordat deel 2 naar de uitgever wordt opgestuurd. Deel 3 staat ook ingepland. Maar wij zoeken nog steeds naar een uitgever, want we zijn alweer bezig met een nieuw opzichzelfstaand boek. Op het visionboard van 2012 was hier echter nog niets van te zien, de toekomst was nog moeilijk te zien. Eerst moest Schimmenschuw nog gerealiseerd worden.

Wat er wel te zien is op het bord van 2012, is dat wij ook toen al wisten dat er een olifantgod in een van onze boeken voor moest komen. En dat is Rombout.

Hier alvast een stukje tekst uit het manuscript, Versie 6, van Angst en Venijn, zoals het tweede deel van De vergeten vloek zal heten.

Citaat:

Ze keek nieuwsgierig rond. Sadrach liet haar in zijn kamer, dat was om te zien een echte mannenkamer. Er stonden veel boekenkasten. Ze liep op een van de kasten af en las de titels. Er stonden boeken over BRM, de bouw van ruimteschepen, navigatie, strategie, natuurgebieden van Berinyi en reisverslagen over trektochten. Op een plank bij zijn computer zag ze veel actiefilms staan en er was een kast met vooral strategische vechtspellen. In de hoek stond een vitrinekast die vol zat met knuffelberen. Boven zijn tweepersoonsbed hing een groot schilderij waarop Rombout en Adelheid waren afgebeeld. Rombout als de dikke olifantgod met een bijzonder amulet dat aan een ketting om zijn nek hing. Adelheid was geschilderd als een mooie vrouw in een purperen, fluwelen gewaad. Ze droeg veel sieraden. Het schilderij bevestigde haar vermoeden dat dit godenpaar populair was in Haryana. Het viel haar op dat Sadrach de Avatars begroette met de Holy groet. Ze zette haar tassen voor de vitrinekast met knuffelberen en ging op het bed zitten.

Even daarna lagen ze naast elkaar op zijn bed. Hij draaide zich naar haar toe, nam haar in zijn armen en kuste haar hartstochtelijk.

 

Nog even geduld, want deel 2 komt in september 2018 uit, dan kunt u het hele boek lezen.

(Een andere keer komen onze andere visionboards aan bod)

Groeten van Johanna Lime.