Kinderboekenweek 2017

08 oktober 2017

Van 4 t/m 15 oktober is het Kinderboekenweek, met als thema: Gruwelijk eng!

Nu is het niet zo dat wij voor kinderen speciaal gruwelijk enge verhalen geschreven hebben, maar we hebben wel korte verhalen geschreven voor kinderen. Die willen we hier toch vermelden, want misschien vind je die ook wel leuk? Ze staan op Smashwords als e-books of pdf. Het zijn: De Knuffelsteen, Goed Opletten!, Muizenissen en De niksmeer en de zeefemin. Het is allemaal fantasy.

De Knuffelsteen

Fernando gaat in zijn herfstvakantie van school uit logeren bij zijn oom en tante in België. Hij reist met de Thalys, waar hij vreemde medereizigers ontmoet en hij waant zich een detective.

Goed Opletten!

De magische spreuken van prins Julius gaan steeds weer de mist in. De koning heeft een probleem met de boselfen die volgens hem de weg door het bos willen laten verwijderen. Alles heeft te maken met misverstanden. Ze moeten eens beter opletten!

Muizenissen

In een land waar de hoogte van je kapsel bepalend is voor je status, krijgt prinses Myrea last van muizenissen. Kan ze een oorlog met het land waarin de lengte van vlechten bepalend is, voorkomen?

De niksmeer en de zeefemin

Als de bliksem inslaat in het museum van Peschi, is dit reddeloos verloren. Meester Milagro moet een nieuwe collectie Magische Wezens en Sprookjesfiguren aanleggen. Hij gaat op reis, terwijl het museum opnieuw gebouwd wordt. Hij weet niet, dat er na de brand uit de as twee wezens zijn ontstaan. Bij die twee is er iets helemaal mis. Zou dat nog wel goed komen?

Je kunt ze van Smashwords downloaden. Ga dan naar deze pagina op Smashwords Gratis of voor nog geen dollar (of euro bij Bol).

In onze boeken staan soms wel griezelige gedeelten, dit zijn bijvoorbeeld de scènes over Desta Morta in Schimmenschuw en wat dacht je van de Animalii in Sluimerend vuur?

Lees meer over deze boeken op de pagina’s van Schimmenschuw en De vergeten vloek. (Verwijzingen daarheen staan rechts bovenaan bij MIJN BOEKENSITES)

Veel leesplezier!

Groeten van Johanna Lime