Elfia Arcen 2017

27 september 2017

Op 23 en 24 september waren wij te vinden in de tenten van Zilverspoor/Zilverbron op Elfia in Arcen. Op zaterdag kocht Saphira Keurhorst Sluimerend vuur. We kennen haar van haar Facebookgroep en van de recensies die ze schrijft. We hopen dan ook dat ze ons nieuwste boek met veel plezier zal lezen.

Dat je soms verrast wordt door bezoekers, bleek wel toen Paul ’s avonds na ons promotiepraatje een boek van ons kocht. We hadden niet verwacht om tegen sluitingstijd toch nog een boek te verkopen. Fijn dat onze verbeeldingswereld met de combinatie van science fiction en fantasy hem zo aansprak!

Het was ook zondag heerlijk weer en er kwamen veel prachtig verklede mensen langs. Het land van Elfia is voor ons een beetje thuiskomen. Onze boeken zagen allebei voor het eerst het licht in Elfia. Schimmenschuw kwam in 2015 op Elfia Arcen uit en Sluimerend vuur in 2017 op Elfia Haarzuilens.

Er kwamen natuurlijk nu ook weer verschillende aardige bezoekers langs die waren uitgedost in de meest prachtige kostuums. We hebben deze keer zelfs bijna het hele dorpje van Asterix en Obelix voorbij zien trekken.

Met onze collega-schrijvers hebben we weer lekker bijgepraat. En natuurlijk moesten we zelf ook boeken kopen. Deze keer kochten we Syndroom van J. Sharpe en De Belofte van Jeanine de Ronde. Twee boeken die net weer even wat anders zijn dan wat we gewoonlijk aanschaffen, dus we zijn heel benieuwd of we dit soort verhalen ook mooi zullen vinden. Over De Bergbouwers van Metis Bidenk konden we praten met Olivier Sted, want Marjo is dit boek nog aan het lezen. Het is bijna uit. Met Kevin hebben we gesproken over hoe je klanten trekt en Gaby is voor onze volgende roman begonnen met proeflezen. Dat is fijn en we kunnen later voor haar ook proeflezen. Zo helpen we elkaar.

Enkele collega-schrijvers.

Voor wie dit nog niet begrepen had:

Schimmenschuw is een verhaal over Kamilia die schimmen kan zien en horen. Ze maakt een tijdreis naar een ver verleden en komt op Chyndyro terecht in een tijd dat er nog veel magiërs waren. Zij moet langs alle zeven magische dynastieën en intussen leert ze wat ze zelf met haar gave kan.

Sluimerend vuur speelt zich af in hetzelfde koninkrijk van vijf planeten, voornamelijk op de grootste planeet Laskoro, soms ook op de planeet Chyndyro. In Schimmenschuw gingen we terug in de tijd, in De Vergeten Vloek volgen we de tijdlijn door het heden. Het Koninkrijk Laskoro is qua technische ontwikkeling te vergelijken met onze tijd, hoewel ze verder zijn met ruimtevaart, Hogesnelheidswegen en cybernetica. In die technische wereld is er weinig plaats voor magie, maar toch komt de magie langzaam terug. Er bestaan nog drie magische dynastieën die zijn overgebleven van vroeger. De kroonprins moet als hij koning wordt zijn volk beschermen. Hoe kan dat wanneer de vijanden die het op Laskoro voorzien hebben niet bekend zijn en zelfs onzichtbaar blijven?

We schrijven nu aan deel 2 dat de titel Angst en Venijn krijgt en zich afspeelt bij de vijand.

In deel 3 komt het tot een oorlog tussen twee koninkrijken. Maar willen de Avatars dat?

Om in onze verbeeldingswereld mee te reizen kun je als lezer met Schimmenschuw beginnen of met Sluimerend vuur. Je hoeft Schimmenschuw dus niet gelezen te hebben om aan de trilogie te beginnen, maar je mist natuurlijk wel al Kamilia’s avonturen op het vroegere Chyndyro. Dus ons advies is, lees het allemaal!

Johanna Lime

Kijk ook eens op de website https://boekenvanjohannalime.com De links hiervoor staat rechts bovenaan op deze website van Johanna Lime.

Leesfragmenten en recensies van onze boeken zijn op die website te vinden.

De boeken zijn via ons te koop. Het voordeel daarvan is dat je ze gesigneerd toegestuurd krijgt en er een kort verhaal gratis bij kunt krijgen. Het voordeel voor ons is dat we onze boeken kunnen verkopen en daarom betalen wij de portokosten. We sturen de boeken op met de pakketpost zodra het geld ervoor op onze bankrekening staat. Neem even contact op via Facebook of via een reactie op deze website wanneer je een boek bij ons, als auteurs, wilt kopen.

En wanneer je al een boek van ons hebt, horen we graag wat je ervan vindt. Wij leren van feedback. Als we niks horen, kunnen we onze schrijftechniek ook niet bijstellen.

Vanaf 1 oktober volgen we een schrijfcursus bij de Online schrijfschool van Marjon Sarneel, voor een ander soort manuscript. Bovendien gaan we verder met het manuscript voor Angst en Venijn.

Groeten van Johanna Lime