De schrijversdip voorbij

29 augustus 2017

Op 20 augustus stond er een blog bij ‘Berichten’ over onze schrijversdip die vooral te maken had met andere verplichtingen, zoals mantelzorg die veel tijd en energie vergde en dat nog steeds doet. Daardoor bleef de inspiratie weg en ook de lust om verder te gaan met schrijven.

Gelukkig gaat het nu wat beter en is er wat meer afstand gekomen. We hebben samen Sluimerend vuur nog eens doorgenomen en het plotschema, dat door het redactiewerk een beetje door elkaar geschud was, gecontroleerd en bijgewerkt. Nu kunnen we verder met Angst en Venijn, het tweede deel van de trilogie. We gaan dit met het plotschema ernaast ook doornemen voor zover we de hoofdstukken al hebben geschreven en vervolgens gaan we van daaruit verder plotten en schrijven.

Het voelt heerlijk om weer bezig te zijn met ons volgende boek.

De Zwarte Draak die bekend staat onder vele namen in het Koninkrijk waar we nu over schrijven, zit ons danig in de weg. Dit beest is sinds er mensen van de Aarde op Eibor Risoklany zijn geland al vreselijk opstandig en dwars. Bij de schepping van Chyndyro heeft ze met haar magie voor vreselijke dieren gezorgd, dieren die uit magie bestaan. Ze werden in beslag genomen door de Avatar Mage, zoals te lezen is in Sluimerend vuur. De Zwarte Draak, Chimaera, werd door de Gouden Draak, Sesha, verslagen en is ervandoor gegaan. Maar op de plaats in het heelal waar ze nu zit, zorgt ze weer voor de nodige strubbelingen.

We kregen er bijna punthoofden van. Aan de ene kant, als godin, is ze best aardig. Als Draak is ze vooral geliefd bij de bevolkingsgroep die door haar zelf geschapen is. Het zijn juist die vreemdelingen die er later bijgekomen zijn, die een probleem vormen. Het is te hopen dat haar echtgenoot en de andere goden en godinnen haar in toom kunnen houden.

Afijn, we zijn weer aan het brainstormen geslagen, we herschrijven en schrijven weer nadat we even noodgedwongen de tijd moesten nemen om wat rust te vinden. De passie gaat nooit verloren, maar af en toe moeten weerstanden overwonnen worden. Als we vanaf nu elke dag weer bezig gaan, komt het helemaal goed.

Motivatie vinden we bijvoorbeeld bij een verzameling ‘Schrijfdingetjes’ op een bord van Pinterest.

‘Blijf kalm en ga door.’

‘Blijf kalm en stel je voor dat…… Fantaseer! Wat als?’

‘De werkelijkheid wordt overschat. Schrijf (over je verbeeldingswereld en wat daar gebeurt).’

‘Blijf kalm en volg je hart.’

‘Door te doen waar je van HOUDT, INSPIREER en bereik je de harten van anderen.’

En om de moed erin te houden een uitspraak van Ernest Hemingway: ‘We zijn allemaal leerlingen van een ambacht waarin niemand ooit een meester wordt.’

Of zoals we dat zelf interpreteren: ‘Er is altijd ruimte voor zelfverbetering, ook bij schrijvers.’

Het belangrijkste is om nooit, maar dan ook nooit op te geven en door te gaan met datgene wat je in je ziel voelt dat je doen moet. Voor jezelf in elk geval.

Natuurlijk hopen we dat anderen ons werk kunnen waarderen, maar dat is afhankelijk van hun persoonlijke smaak en daar hebben wij geen invloed op. Wat natuurlijk goed is, want stel je voor …

Oei! Wordt hier een idee voor een science fiction verhaal geboren?

Groeten van Johanna Lime