Schrijfblokkades en nieuwe plannen

5 augustus 2017

Toch nog winnaar van Camp NaNoWriMo  juli 2017

In verband met het voortdurend in beslag genomen worden door familieperikelen, de zorg voor Marjo’s ouders, hebben we ervaren wat het is om een schrijfblokkade te hebben.

Wanneer je bezig bent met de zorg voor beide ouders, er verhuisd moet worden en je gedachten steeds bij je familie zijn, staat je hoofd er niet naar om elke dag wat verder te schrijven aan je verhaal. We hadden het doel om 25.000 woorden of misschien zelfs wel 50.000 woorden, als het lekken vloeiend zou gaan, voor CampNaNoWriMo juli 2017 te schrijven. Maar het kwam er niet van. We moesten tussentijds de zaak evalueren en het doel bijstellen tot 10.000 woorden. Gelukkig kan dit bij CampNaNoWriMo goed, iets wat bij NaNoWriMo in november niet zal lukken.

10.199 woorden hebben we in juli wel gehaald, dus dat is toch weer gewonnen! Slechts twee hoofdstukken voor Angst en Venijn, ons tweede deel van de trilogie De vergeten vloek, erbij geschreven.

Nieuwe plannen.

Tijdens het schrijven kregen we steeds meer het gevoel dat de verhaallijn beter kan. Dus daarom hebben we nu besloten om eerst Sluimerend vuur door te lezen en nog eens te controleren of de plot daarvan goed in ons schema is opgenomen. Tijdens de redactie van het oorspronkelijke manuscript is er namelijk iets mee geschoven en we moeten kijken of we het nu zo hebben staan als het in het boek opgenomen is. Er zijn namelijk punten waarbij de twee boeken elkaar raken en het verhaal synchroon moet lopen. Als dat gedaan is, gaan we doornemen wat we van deel 2 al hebben staan en van daaruit gaan we brainstormen en plotten om de rest synchroon, spannend en interessant te krijgen. Geloofwaardig ook. Daar zit flink wat werk aan, want we willen het natuurlijk perfect! Er moeten nieuwe ideeën uitgewerkt worden.

In oktober volgen we een schrijfcursus, dat is Schrijf Je Verhaal van de Online Schrijfschool Marjon Sarneel. Tijdens die cursus gaan we een nieuw manuscript maken met een totaal ander verhaal.

Ook willen we natuurlijk graag meedoen aan korte verhalenwedstrijden. In ieder geval aan Fantastels. Op het moment is onduidelijk of dat zal lukken, want de mantelzorg voor Marjo’s ouders blijft een flink deel van onze tijd opslokken. Toch willen we voor schrijven weer tijd vrij gaan maken in de agenda. Het is een passie, het blijft roepen.

Castlefest

Na Keltfest is morgen Castlefest aan de beurt. We kijken ernaar uit en willen graag onze collega’s van Zilverbron en Zilverspoor weer eens ontmoeten. Lekker bijpraten en boeken verkopen, lezers ontmoeten, wat gezelligheid. We hopen er natuurlijk op dat we nu veel nieuwe boeken van Sluimerend vuur kunnen verkopen, de promotie daarvoor loopt vanwege alle drukte ook wat achter. Zodra het weer kan gaan we daar eveneens wat aan doen. Volg de berichten op deze blog of op de Facebookpagina van Johanna Lime. Binnenkort hopen we hier wat foto’s te kunnen plaatsen van Castlefest.

Smashwords

De plannen voor Smashwords zijn, om daar een serie verhalen te plaatsen die we nog steeds in de ijskast hebben staan en die nodig weer bekeken en bijgewerkt dienen te worden. Verhalen over steden op andere planeten, ruimtevaart en wonderlijke wezens. Tot gauw, hopen we.

Groeten van Johanna Lime