Citaten uit recensies op Schimmenschuw

7 mei 2017

Gisteren zochten we internet af om te zien of er misschien nog nieuwe recensies waren geschreven voor ons boek Schimmenschuw. Tot onze verrassing vonden we er weer een. De lijst wordt na anderhalf jaar steeds langer, steeds meer mensen hebben Schimmenschuw gelezen.

De meeste recensies zijn positief en waar dat niet het geval is, wordt gesproken over de hoeveelheid aan personages en gebeurtenissen in ons boek. Schimmenschuw is een queeste-verhaal met een tijdreis. Er gebeurt heel veel. Dit is een valkuil voor veel beginnende auteurs. Het boek leest echter vlot en wie zich over dit punt heen kan zetten, kan er veel plezier aan beleven.

We hebben de recensies en reacties op Schimmenschuw nog eens doorgenomen en hieronder komen enkele citaten waar we trots op zijn.

‘Een pakkend begin. Tumultueuze en spannende avonturen van Kamilia en haar vrienden. Mooi taalgebruik! Laat niet te lang op het tweede boek wachten.’ (Tonnie)

‘Te veel in een te korte tijd. Als ze meer het tempo verlagen en meer romantijd nemen voor het volgende boek dan kan het wel wat worden, want er zit potentie in dit schrijversduo. (Princess Marcella)

‘Vanaf de 1ste bladzijde zat ik helemaal in het verhaal, zo goed dat ik zelfs “mee loop in het groepje van Kamilia om de zeven punten van de ster te verzamelen”.’ (Jessica)

‘Ik had toen ik begon in een weekend 250 bladzijden uit. De laatste 100 ging langzamer omdat ik nog van het verhaal genieten wilde.’ (Nel)

‘Normaal houd ik niet van dit genre, dus ik was verrast dat ik toch steeds weer nieuwsgierig bleef naar hoe het af zou lopen met Kamilia.’ (Debbie)

Laat je meeslepende door de magische fantasie van Johanna Lime waarvan daadwerkelijk een betoverende werking uitgaat.’ (Esther)

‘Je beleeft haar reis, de vrienden die ze maakt onderweg, en aan het einde het dilemma afscheid te moeten nemen van haar vrienden en geliefde. (Thea)

‘Ik wil jullie laten weten dat ik met veel plezier Schimmenschuw gelezen heb. Ga zo door!’ (Ada)

‘Dit boek is een leuke fantasy met veel, heel veel elementen. Voor mij misschien wat te veel. Maar toch herken ik er kwaliteit in. Wat mij betreft had het allemaal wat minder gemogen (less is more), maar voor iedere fan van high fantasy werelden, is dit een aanrader.’ (Emmy)

‘Een heel leuk verhaal om te lezen, het biedt: humor, spanning, vriendschap. Ik heb genoten van de verhalen die ‘opa’ Nikos vertelt en van de onhandige behulpzaamheid van Warfield.’ (Ida)

‘Dit debuut van een schrijversduo dat onder pseudoniem schrijft, is heel beeldend en helder geschreven. De sfeer komt goed over en de vaart blijft in het verhaal zitten. Hoofdstukken hebben een titel, soms voorafgegaan door de naam van de verhaalpersoon die dan centraal staat. Fantasievol verhaal voor kinderen die van fantasy houden.’ (Sandra Oosterveen voor Biblion)

‘Dit boek zit vol avontuur, vriendschap, gevaar en magie. En ik ben altijd helemaal gelukkig als er draken in een fantasy verhaal zitten. Het is een spannende reis door een nieuwe wereld. Deze wereld is prachtig beeldend op papier gezet. Je waant je echt op de planeet Chyndyro ( en in het begin op Laskoro). Ik vond het een heerlijk boek. Een wereld om in weg te dromen!’ (Tazzy)

‘Het concept ‘schimmenschuw’ vond ik cool. Als titel past het erg goed bij het verhaal.’ (Mara van Ness)

‘Het karakter van Kamilia wordt redelijk goed verteld, je kunt je goed in haar inleven en voelt met haar mee als ze de opdrachten moet uitvoeren. Ook kun je je goed inleven in het karakter van de andere hoofdpersonen. Robin en Nikos vind ik de leukste. Het verhaal leest vlot. De hoofdstukken zijn niet al te lang, de schrijftaal is helder. Er zitten uiteraard veel fantasy elementen in, zoals draken en magie, maar ook humor, romantiek, actie en spanning. Precies in de goede verhouding.’ (Wendy)

Daarnaast is Chyndyro, de wereld die Johanna Lime geschapen heeft erg sprookjesachtig. Naast de Avatars bevat de wereld geweldige fantasiebeesten, fantastische rijken en veel sfeervolle locaties waaronder de Keibergen, waar je als lezer wel verliefd op moet worden. En wat mij ook erg heeft aangesproken is dat als een iemand in het verhaal dood gaat (of dood is), dat niet meteen wil zeggen dat hij niet meer meedoet in het verhaal. Met name de drakengeesten zijn geweldig! (Ferry Visser)

‘Het eerste wat me aan het boek opviel was de mooie cover. Het wekte onmiddellijk mijn interesse op, waardoor ik meer over het boek wou weten. Het heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ik vond het een zeer leuk verhaal om te lezen. Zo leuk dat ik veel moeite had om het boek aan de kant te leggen. Het is vlot geschreven en ik kon me goed inleven in het verhaal en de bijhorende personages. Het sprak me ook enorm aan dat Kamilia over de gave beschikt om overledenen te zien. Nog een pluspunt was het feit dat er draken in het verhaal voorkomen. Het boek is een goede combinatie van vriendschap, humor, romantiek en spanning. Kortom, een must-read voor degenen die houden van fantasy en interesse hebben voor het bovennatuurlijke.’ (Vanessa)

‘Als je van high fantasy houdt in een originele setting, bomvol creatieve ideeën, dan is dit boek voor jou!’ (Gaby Raaijmakers)

 

Dank jullie wel voor ruim anderhalf jaar recensies!

Van recensies kunnen wij leren. Bij een volgend boek nemen we de kritiekpunten mee, hoewel we onze authenticiteit graag bewaren. Maar er zitten goede tips in recensies. We hebben er zeker veel aan gehad, al was het in het begin wel slikken. Achteraf zien we dat veel lezers gelijk hebben gehad. Iedereen leest het op zijn eigen manier en haalt weer andere dingen uit het verhaal. Met een gemiddelde van 3 of 4 sterren zijn we dik tevreden. Nog steeds heel trots op ons debuut.

Johanna Lime

Hier vindt u alle recensies bij elkaar. Recensies Schimmenschuw