GO! Voor Sluimerend Vuur!

Ons tweede boek

Geplaatst 27 april 2017

Op 29 en 30 april 2017 komt ons tweede boek op Elfia uit.

Komt u ook naar Haarzuilens? Zilverspoor en Zilverbron staan er met een ongekend aantal Nederlandstalige schrijvers uit het fantastische genre.

SLUIMEREND VUUR, Deel 1 van trilogie De vergeten vloek, wordt morgen bij ons bezorgd. Ons tweede boek is dan een feit.

De teller staat op 0, de verkoop kan van start gaan. U kunt het zeer binnenkort gaan lezen.

Lees ook SCHIMMENSCHUW, ons eerste boek.

 

Voorbereidingen voor de Elfia.

Vol spanning kijken we uit naar het komende weekend. Daar zullen we veel van onze collega’s ontmoeten, wat altijd heel gezellig is. We hebben deze keer zelfs T-shirts gekocht en natuurlijk nieuwe visitekaartjes laten drukken waar beide boeken op staan. Voor de aangekondigde actie van ‘De slangenvrouw’ die in een vorig bericht op onze website te vinden is, hebben we coupons met code. De uitgeverij heeft flyers voor ons nieuwe boek.

Op zaterdag en zondag hopen we weer veel lezers te ontmoeten die Sluimerend vuur bij ons laten signeren en het kopen. Schimmenschuw kan als zelfstandig boek gelezen worden of als voorloper op Sluimerend vuur, maar wanneer u besluit om in te stappen met Sluimerend vuur zal dat geen problemen opleveren. De geschiedenis van Kamilia wordt daarin in het kort aangekaart.

We hopen op lekker lenteweer en zijn benieuwd naar de prachtige kostuums die er vast weer te zien zullen zijn. Tot Elfia!

De teller staat op de 0

Ja, echt nog maar heel even en u zult op de planeet Laskoro kunnen zijn.

Een klein stukje tekst waarmee we vast een tipje van de sluier oplichten:

 

Jima begroette zijn lijfwachten en stopte zijn tas in het bagagevak. Terwijl hij ging liggen, wuifde hij naar de helm die een van de vrouwen naar hem uitstak. Snel ging hij ervandoor. Door de soepele bewegingen van zijn benen op de trappers gleed zijn fiets zo licht over het fietspad, dat het was alsof hij zweefde.

Met zijn begeleiders in zijn kielzog racete hij het fietspad over. De weg kronkelde door de parken van de zuidelijke buitenwijk van Yokanstad. De bomen met diverse herfstkleuren schoten voorbij. Behendig manoeuvreerde hij zijn ligfiets door de bocht naar de rechte weg die bijna haaks op het fietspad stond: de lange weg die naar het Koninklijk paleis leidde. Nu kon hij pas echt goed snelheid maken en het duurde dan ook niet lang eer hij het hek naderde. De wachters die daar stonden, zagen hem aan komen en openden vlug de poort. Hij zwaaide naar hen terwijl hij verder over de oprijlaan racete en zag in zijn spiegels dat ze reageerden met een militaire groet. Met hun rechtervuist sloegen ze tegen hun borst en daarna hieven ze hun vuist omhoog.

Hij kwam op het grote plein tot stilstand, precies onder aan de trappen die de ingang naar het paleis vormden. Het grind spatte hoog op. In de spetters die uit de fontein kwamen, werden de stralen van Atlas weerspiegeld. Hij bleef even gefascineerd kijken naar de magische regenboog die in de waterdruppels te zien was. Daarachter stond het beeld van de adelaar met de witte kop. Een van de Avatars.

 

Nieuwe plannen

In april waren we niet alleen druk met de redactie van Sluimerend vuur en met het doornemen van de zetproef voor dit tweede boek van ons. We hebben de eerste twaalf hoofdstukken voor deel 2 van de trilogie De vergeten vloek tijdens CampNaNoWriMo herschreven. We zijn winnaars geworden doordat we meer dan 50.000 woorden hebben gehaald.

Na april gaan we eerst weer flink plotten en de verhalen van de trilogie synchroon trekken, nieuwe spannende elementen bedenken of uitwerken en alvast vooruit denken hoe alles in deel 3 bij elkaar moet komen.

Ook zijn we van plan onze drie verhalen van de Fantastels verhalenwedstrijd van 2016 te herschrijven en drie nieuwe verhalen te schrijven voor Fantastels 2017.

Er staat een cursus op het programma bij de schrijfschool van Marjon Sarneel die hopelijk resulteert in een heel ander boek, hoewel we het genre fantasy niet los zullen laten.

En dan moeten we nog kijken naar wat we met ons verhaal van Trek Sagae 2016 aan moeten, dat door de jury erg origineel gevonden werd maar waaraan nog wel wat gesleuteld kan worden. Gaan we daar nog aan beginnen of leggen we het een tijd aan de kant? En komen er dan weer nieuwe verhalen voor Trek Sagae of kunnen we ons beter gaan richten op het herschrijven en publiceren voor Smashwords?

Zullen we ook wel korte verhalen blijven schrijven of kiezen we alleen nog maar voor romans?

We houden u op de hoogte. Zoals u ziet zijn we niet meer te stoppen. Met twee boeken op onze naam zijn we echt wel schrijvers nu. De Nederlandstalige fantastiek moet maar aan ons wennen. We zijn van de partij.

 

Groeten van Johanna Lime.