2 – De teller voor Sluimerend vuur staat op twee

Geplaatst 12 maart 2017

We tellen af:

Nadat ons debuut SCHIMMENSCHUW in september 2015 op de Elfia in Arcen voor het eerst te koop werd aangeboden, hebben wij niet stil gezeten.

Over anderhalve maand, op 29 en 30 april 2017 op de Elfia in Haarzuilens, komt ons tweede boek uit. Deel 1 van De vergeten vloek, met de titel Sluimerend vuur.

Redactiewerk

We zijn samen met onze redactrice, Cocky van Dijk, nog steeds hard aan het werk aan de redactie van Sluimerend vuur. Het heeft even op zich laten wachten, maar nu komt het lekker op gang. Het gaat goed, we zien het verhaal steeds mooier worden.

Soms liggen we krom van het lachen wanneer we een opmerking lezen bij onze tekst. Bijvoorbeeld wanneer Kamilia op haar fiets door de regen rijdt en wij hebben geschreven: ‘Ze trok haar nek ik.’ Daarop reageerde Cocky met: ‘Nu is het net een schildpad.’ En dat klopt, want een mens kan wel de schouders optrekken, maar je nek intrekken lukt alleen een schildpad maar. We hebben Kamilia dan ook haar schouders op laten trekken in die regenbui. Ze was maar wat blij dat ze rook dat oma de open haard al had aangestoken, toen ze thuis kwam.

Ook ogen met touwtjes gaven ons een lachbui. ‘Hij trok zijn ogen tot spleetjes,’ hebben we dus maar veranderd. ‘Hij kneep zijn ogen tot spleetjes.’ Dit soort fouten illustreren dat een schrijver altijd in de gaten moet houden wat de lezer letterlijk voor zich ziet bij een tekst. We zijn daarom ook erg dankbaar met een kritische redactrice, want het verhaal knapt er echt mee op.

 

Een stukje les over Laskoro

Laskoro is onderverdeel in twaalf districten. In de blog ‘Schrijven is schrappen’ hadden we al over Droam verteld. Deze keer staat de schijnwerper op Ferry en Hichiatah.

‘Ferry?’ horen we u al denken. ‘Dat was de naam van een havenplaats op Chyndyro in het boek Schimmenschuw. Dat klopt. Maar in de moderne tijd op Laskoro is het de naam van het hele district waarin Gettferdrey de leiding heeft. Bovendien vormt Ferry samen met Hichiatah een geloofsdistrict waar priesters van Ursus en Leila een belangrijke rol hebben.

Gettferdrey heeft problemen met leden van de CPR, een politieke partij die vindt dat mannen de macht moeten hebben. Op een wereld waar drie keer zoveel vrouwen als mannen leven.

Dat ze vrouwen onderdrukken is iets wat de Avatars afkeuren.

In het zuiden van Ferry en Hichiatah is er een hooggebergte waar kristallen worden gewonnen, voor de energie die daarin opgesloten zit. Lees Sluimerend vuur om te ontdekken hoe belangrijk die energie voor Laskoro is. Er zijn daar in de buurt ook grote sinaasappelplantages en paardenfokkerijen. Het belang van de paarden is groot. Meer willen we niet vertellen vanwege spoilers.

Couponcode voor gratis downloaden van e-book ‘De slangenvrouw’

Wel hebben we een actie bedacht om de lezer een extraatje te geven. Een aantal van de boeken van Sluimerend vuur wordt namelijk door ons als auteurs zelf te koop aangeboden. Wanneer u een exemplaar bij ons bestelt, krijgt u een code die tot het einde van 2017 te gebruiken is om een verhaal dat zich in Hichiatah afspeelt gratis te downloaden van Smashwords. Wij hebben gisteren namelijk een nieuw kortverhaal als e-book (of pdf) bij onze andere e-books op Smashwords geplaatst. Dit verhaal past bij een hoofdstuk uit Sluimerend vuur, omdat er twee personages uit ‘De slangenvrouw’ ook in ‘Sluimerend vuur’ voorkomen. Het verhaal geeft daardoor iets meer achtergrondinformatie over deze personen.

Laat ons weten of u ons boek via ons (gesigneerd) wilt kopen, dan zorgen wij ervoor dat u de code voor dit verhaal in handen krijgt.

Hier te vinden: Smashwords e-book s van Johanna Lime

Wanneer u bij het kopen de code invoert, is De slangenvrouw gratis.

Hebt u al gekeken op onze pagina Boeken van Johanna Lime? Daar zetten we informatie op die bij al onze boeken hoort, dus ook bij trilogie De vergeten vloek, zoals de recensies die we krijgen.

https://boekenvanjohannalime.com

Groeten van Johanna Lime.