5 – De teller voor Sluimerend vuur staat op de vijf

Geplaatst 01 december 2016

a6-5

We tellen opnieuw af:

Nadat ons debuut SCHIMMENSCHUW in september 2015 op de Elfia in Arcen voor het eerst te koop werd aangeboden, hebben wij niet stil gezeten.

Er zijn van Johanna Lime drie nieuwe boeken op komst. Dit wordt de trilogie DE VERGETEN VLOEK. Deel 1 daarvan krijgt de titel SLUIMEREND VUUR.

Het verhaal van dit eerste boek uit de trilogie speelt zich af in het koninkrijk Laskoro. Dat is een rijk dat uit vijf planeten bestaat: De grootste daarvan heet Laskoro, de op een na grootste is Chyndyro en daarna volgen Sandyro, Cupiddo en Pseion. (zie foto hieronder)

wereld-laskoro

Laskoro ligt in de buurt van de ster Atlas, bij de Plejaden in Taurus. (Het Zevengesternte met zeven magische dynastieën. Dat was tenminste wel zo in de tijd van Schimmenschuw)

De lezers die Schimmenschuw hebben gelezen, zullen een klein deel van Laskoro al kennen. Een van de districten van deze mooie planeet heet namelijk Droam en wordt geleid door de familie Taylor. In het dorp Tulle, waarnaast je het moeras kunt vinden, woont Kamilia Arras. Zij was de hoofdpersoon uit Schimmenschuw. Kamilia krijgt in Sluimerend vuur ook weer een belangrijke rol.

Schimmenschuw kan als zelfstandig boek dienen, maar ook als voorloper op de trilogie. Kamilia ging in Schimmenschuw ver terug in het verleden, maar nu is ze weer in haar eigen tijd en van daaruit gaat ze verder de toekomst in. Behalve Kamilia die een magische gave bezit, zijn er meer personages die gebruik kunnen maken van magie. Maar omdat Laskoro een modern koninkrijk is waar zelfs ruimtevaart mogelijk is, lijkt de magie overbodig. Toch zijn er bepaalde families die proberen om het in stand te houden.

Er moet een verklaring zijn voor de disharmonie binnen het volk en om dat uit te zoeken worden geschriften bestudeerd die zijn geschreven in het Klanisch, de taal van de Avatars die van Eibor Risoklany komen. Kamilia probeert de familie van haar vader te vinden, maar zal ze daarin slagen?

In december 2016 gaan we samen met Cocky van Dijk hard werken aan de redactie van Sluimerend vuur. Over vijf maanden moet het boek er zijn, in april 2017 op de Elfia.

Wij, Marjo en Dinie (Johanna Lime) vinden het heel spannend. Wat zal Cocky van ons verhaal vinden? En vooral: wat zullen we nu weer voor kromme zinnen of stopwoordjes hebben geschreven en hoe krijgen we de tekst zo dat de lezer geïnteresseerd wordt en dat ook blijft? We kijken uit naar een leerzame tijd, want van het samenwerken met de redactrice leren we altijd ontzettend veel over schrijven.

UITGEVERIJ ZILVERBRON heeft ons nieuwe contracten gestuurd. Ieder anderhalf jaar komt er een deel van de trilogie uit.

 

We houden net als voor Schimmenschuw een intekenlijst bij voor iedereen die het voornemen heeft om Sluimerend vuur via ons te kopen. We moeten nog even uitzoeken welk cadeau we eraan toevoegen, maar dit zal een van onze korte verhalen worden. Welke precies laten we later nog weten.

Laat uw naam en e-mailadres achter als reactie op deze blog of laat het weten via onze Facebook pagina als u op onze intekenlijst wilt komen.

 

En dan nu nog een Sinterklaas- of Kerstcadeau TIP: Schimmenschuw.

Fantasyroman bij Zilverbron

We hebben nog een kleine voorraad van Schimmenschuw over om zelf te verkopen.De wording van Chyndyro 3

Ook hebben we van het korte verhaal “De wording van Chyndyro”, dat over de ontstaansgeschiedenis van de planeten uit het koninkrijk Laskoro verhaalt, boekjes laten drukken. Deze boekjes, van 35 pagina’s A5 met een tekening op de kaft en zes tekeningen in het boekje zelf, geven we als toegift bij onze auteursvoorraad van Schimmenschuw, zolang ze nog niet zijn uitverkocht.

 

Wilt u “Schimmenschuw” dus nog kopen via ons en “De wording van Chyndyro” er gratis bij krijgen, laat dan een chat bericht achter bij Marjo Heijkoop of Dinie Boudestein op Facebook of in een reactie op de Facebook pagina van Johanna Lime of op deze WordPress website. Als u dit wilt, vermeldt dan uw e-mail adres, zodat wij kunnen reageren op het bericht.

 

Groeten van Johanna Lime.

 

Een gedachte over “5 – De teller voor Sluimerend vuur staat op de vijf

  1. Pingback: Sinterklaas taalkronkels | Blogs van Marjo

Reacties zijn gesloten.