In de tent van Zilverbron op Elfia in Arcen 2016

Ons verslag.

Geplaatst 28 september 2016

elfia-arcen-2016

Een jaar na ons debuut.

Op de Elfia in Arcen kwam vorig jaar ons debuut Schimmenschuw uit.

Hier te koop: Online winkel van Zilverspoor en Zilverbron boeken

Op 25 september 2016 stonden we weer op deze vertrouwde plek in de prachtige kasteeltuinen. We waren niet alleen, want de Zilverfamilie is flink aan het groeien, dus krijgen wij steeds meer leuke collega’s. Er komen ook veel meer fantasy, sciencefiction en horrorboeken uit. We doelen hier dan op originele Nederlandse boeken in dit genre. Het is fijn om te merken dat er steeds meer lezers blij zijn met het Nederlandse (en Vlaamse) werk en met uitgeverij Zilverspoor die het afgelopen jaar vreselijk veel werk heeft verzet.

Er zijn nu al een aantal schrijvers tussen onze collega’s die meer dan een boek op hun naam hebben staan. Kelly van der Laan verkocht op Elfia haar Lentagon trilogie. Ze is bezig aan een boek dat hieraan vooraf gaat. Een reuze enthousiaste schrijfster. Cocky van Dijk was er met haar Drakenzieler trilogie. Ook zij heeft weer nieuwe ideeën. Kim ten Tusscher die al tien jaar schrijft, was ook weer present met haar Lilith trilogie en met haar tweeluik Jager en Prooi. Zij gaat een ander stuk van haar verbeeldingswereld naar buiten brengen en is alweer druk bezig met haar volgende boek. Anton Wolvenkamp verkocht zijn trilogie van de kinderen van Atlantis, maar ook zijn boek: Monster. Ian Laverman stond er met De kronieken van magie, alweer een complete trilogie. Hiermee is aangetoond dat Nederlandse schrijvers in de fantastiek heel wat in hun mars hebben.

We spraken met Silvia Rietdijk die vertelde dat haar boek: De erfenis van het steen, het eerste boek is uit een serie van vier. Bij haar volgen er dus nog drie. Kevin Deckers heeft zijn eerste deel geschreven: De duistere oorlog. In zijn hoofd zitten nog wel zeven delen die hierop kunnen volgen. En zo kunnen we nog vertellen over Kim Houtkmp en haar plannen, over Jeanine de Ronde die al twee boeken heeft en heus niet stopt en over J. Sharpe, Peter van Roermund en Hans Rek. Allemaal collega’s die wij afgelopen zondag zagen. Met een verbondenheid en een geestdrift die volgens ons uniek is.

En waar is Johanna Lime mee bezig?

Een jaar na het uitkomen van Schimmenschuw hebben we het manuscript voor deel 1 van onze trilogie: De vergeten vloek, opgestuurd naar Zilverbron. Het staat in de planning om in november van dit jaar te beginnen met de redactie en het zal waarschijnlijk op de volgende Elfia in april 2017 uitkomen. De werktitel is: Sluimerend vuur en het verhaal speelt zich af in het Koninkrijk Laskoro.

Kamilia, de hoofdpersoon uit Schimmenschuw, was door avatars naar Chyndyro gestuurd. Zij speelt in deel 1 van de trilogie weer een belangrijke rol, want wat zij tijdens haar tijdreis heeft geleerd, is heel belangrijk en moet worden doorgegeven.

We hebben naast het schrijven en herschrijven van ons grote manuscript ook niet stilgezeten met het schrijven en redigeren van korte verhalen. Er staan op dit moment dertien e-books op Smashwords.

Hier te vinden: Johanna Lime op Smashwords

We zijn druk bezig voor de Fantastels Verhalenwedstrijd waaraan we met drie verhalen willen deelnemen. In november 2016 gaan we, als dat lukt met het oog op de redactie van Sluimerend vuur, meedoen aan de NaNoWriMo. We willen in november een flink stuk van deel 2 schrijven, met de werktitel Erfenissen.

Schimmenschuw is genomineerd voor de Stimuleringsprijs van Schrijverspunt.

Wanneer we verder dromen zien we in de toekomst een boek verschijnen dat zich afspeelt, lang voordat er sprake was van een godenplaneet Eibor Risoklany, wat ook de naam voor onze verbeeldingswerelden is. Bovendien zien we dan nog een ander boek dat autobiografische elementen zal bevatten, maar niets met Eibor Risoklany te maken heeft.

We gaan nog wel door met korte verhalen schrijven, maar zullen misschien minder actief zijn op wedstrijden, omdat onze romans voorrang krijgen.