In de tent van Zilverbron op Keltfest 2016 in de Merwelanden

Ons verslag.

Geplaatst 30 mei 2016

Keltfest 2016

Het persoonlijke record werd weer verbroken.

Op 28 en 29 april stonden we met veel andere schrijvers uit de Zilverfamilie op Keltfest, in de tent van Zilverspoor en Zilverbron, voor ons aan de overkant van de rivier de Merwede, dus het was nagenoeg een thuiswedstrijd. Weer lagen er stapels boeken van Schimmenschuw om te verkopen.

We waren er een half uur voor openingstijd, maar ondanks dat we vroegen of we eerder naar binnen mochten om mee te helpen de stand op te bouwen, konden we toch weer wachten tot de poort open ging om tien uur. Ook voor dit evenement hadden we een passe-partout gekocht via internet. Het voordeel bij Keltfest is, dat het parkeren er gratis is en omdat we vroeg waren hadden we een goede plek op het parkeerterrein, dat nog een beetje in de buurt van de ingang lag. We kregen een bruin Keltfestbandje om dat wederom twee dagen als armband gedragen moest worden.

Cocky en Barry en de rest van de Zilverfamilie waren blij om ons te zien en op zaterdag was het zonnig en warm weer. Het was zelfs benauwd en door de ervaring op Elfia hadden we te veel kleding aan. Het is lastig in te schatten welk weer je krijgt en wat je aan moet trekken, hier in Nederland.

Er kwamen veel bezoekers langs en het was fijn om te merken dat sommige mensen ons nu herkenden van eerdere beurzen of van Facebook. Worden we langzamerhand bekende schrijvers?

We zouden het bijna denken, want we hebben ons record alweer verbeterd!

En Cocky vertelde dat Schimmenschuw het goed doet in de verkoop. Daar zijn we wel trots op.

Weer kwam er iemand die gevraagd had naar ons boek, speciaal terug om het te kopen. En dat geeft ons als auteurs zo’n geweldig fijn gevoel. Het is een zetje in de rug om door te schrijven. Want tenslotte doe je het voor lezers. Als die er niet waren, had het weinig zin om boeken te schrijven.

Zaterdag duurde erg lang, van tien uur ’s morgens tot tien uur ’s avonds. We hadden een logé omdat Natascha van Limpt bij ons bleef overnachten. Gezellig!

 

Onze eigen boekenplanken aanvullen.

Op zondag gingen we met ons drieën weer naar Keltfest terug. Helaas was het weer ’s middags niet zo goed vanwege de regen. Toch hebben ook op zondag nog aardig wat boeken verkocht.

Natuurlijk moet je als schrijver behalve schrijven ook veel lezen. We hadden al stiekem op zaterdag een paar boeken opgepakt om te lezen wat er op de achterkant stond en op zondag hebben we dus toch maar weer drie boeken van collega-auteurs gekocht. Natascha die de boekenplank gezien heeft waar in ons huis de al eerder gekochte boeken staan, was jaloers op onze reeds aangelegde verzameling. Maar er moesten er toch nog een paar bij. We kunnen dat gewoon niet laten. Lezen is essentieel voor schrijvers, leuk om te doen en vaak is het heel verrassend wat anderen voor origineels verzinnen voor hun verhalen. We zijn dus heel nieuwsgierig naar deze boeken.

Keltfest 2016 boeken

Nederlandse fantasy in de lift?

Zilverspoor en Zilverbron worden als uitgeverijen steeds beter bekend. Meer en meer lezers ontdekken dat Nederlandse schrijvers net als Engelse schrijvers originele verhalen kunnen bedenken. Het voordeel is dan wel dat deze verhalen in de oorspronkelijke Nederlandse taal geschreven zijn en dat er nog niets verloren is gegaan in een vertaling. En wat is er nou fijner dan een boek lezen in je eigen moedertaal? Heerlijk om mee te nemen op vakantie en eens lekker in een verbeeldingswereld te verdwijnen.