Schrijven aan onze trilogie – 3

Geplaatst 27 april 2016

My beautiful picture
Recente gebeurtenissen:

In april wilden we 50.000 woorden erbij schrijven voor ons boek, tijdens de CampNaNoWriMo. Dit is niet gelukt. Het werden er tot en met 26 april: 30.721. We hadden ons doel te hoog gesteld. In april vielen ook de prijsuitreikingen van de Harland Awards en de Fantastels Verhalenwedstrijd, werden we geïnterviewd, stonden we op de Elfia en was Marjo druk met een cursus autobiografisch schrijven bij Marjon Sarneel, waar ook opdrachten voor gemaakt moesten worden.

Op 23 en 24 april waren wij te vinden bij Uitgeverij Zilverbron op de Elfia in Haarzuilens. Hierover is er een apart bericht op deze website te vinden.

 

Maar dan nu: Schrijven aan de trilogie – 3.

Het plotten is gebeurd, maar tijdens het schrijven wordt er nogal eens gewisseld van scène. Alleen de hoofdlijn blijft intact. De eerste helft van de vierde versie van “Sluimerend vuur” was na de NaNoWriMo van november 2015 af. We schreven hoofdstuk 16 tot en met halverwege hoofdstuk 20 tussen november 2015 en april 2016 in. Met CampNaNoWriMo schreven we 30.721 woorden van halverwege hoofdstuk 20 tot halverwege hoofdstuk 26.

We zijn van plan om deze versie af te maken, zodat het verhaal staat. Het worden dan 30 hoofdstukken met misschien nog een korte epiloog.

Op de Elfia hebben we over de lengte van het manuscript gesproken met Cocky van Dijk. Zij gaf aan dat het manuscript maximaal een bepaald aantal woorden mocht hebben. Dat zette ons direct weer aan het denken over het schrappen en actiever maken van bepaalde scènes om daarmee minder woorden nodig te hebben, want we zijn al over dat aantal heen. We kwamen tot de conclusie dat versie 4 nog niet de versie is die we naar de uitgever zullen sturen. Als we deze af hebben, volgt een herschrijfronde.

De aanslag op de krachtcentrale, waarover wij de vorige keer schreven, krijgt in de herschrijfronde een dramatischer impact en de antagonist moet dan ook een duidelijkere dreiging vormen. Er zijn nog wel enkele dingen waar wij over in discussie moeten gaan om het verhaal geloofwaardiger te maken. Verder hebben we het erover gehad dat we de expliciete Laskoriaanse, Chyndorinese of Klanische woorden moeten controleren om te zien of die overal in het verhaal hetzelfde zijn opgeschreven. We zijn er trots op dat Biblion schreef, dat ons verhaal Schimmenschuw helder was. Dit is iets dat we graag zo willen houden in de volgende boeken. Ook de logica moet er blijven en dat is in een wereld met zowel magie als technologie nog wel iets dat voor hoofdbrekens zorgt.

We hebben nog even de tijd om het eerste deel van de trilogie bij te schaven en mooier te krijgen, voordat het naar Zilverbron gaat. Het staat op de planning voor april 2017, dus hopelijk is het er op de volgende Elfia, bij kasteel De Haar.

 

Ook gaan we weer korte verhalen herschrijven aan de hand van de jurycommentaren van de Harland Awards en de Fantastels Verhalenwedstrijd. We hebben besloten dit jaar ook nog veel nieuwe korte verhalen te schrijven, dus het wordt een drukte van belang.

Op Smashwords proberen we weer enkele verhalen als e-book te publiceren.

 

Tot ziens allemaal en dank voor de belangstelling.