In de tent van Zilverbron op Elfia Haarzuilens 2016

Ons verslag.

Geplaatst 27 april 2016

Elfia 4-2016 (1)

Het persoonlijke record werd verbroken.

Op 23 en 24 april stonden we met veel andere schrijvers uit de Zilverfamilie op de Elfia, in de tenten van Zilverspoor en Zilverbron, vlakbij kasteel De Haar.

Er lag een grote stapel boeken van Schimmenschuw om te verkopen.

Natuurlijk waren we op weg erheen weer fout gereden vanwege een wegomlegging, maar met behulp van onze vriend, Tom Tom, stonden we op zaterdag toch voor tien uur al in de rij op het terrein van Elfia om een parkeerkaart te kopen. Die moest jammer genoeg ter plekke nog betaald worden. Een passe-partout bestellen via internet is dan wel handig, maar parkeren is daar helaas weer niet bij inbegrepen. De auto stond op een weiland in de buurt.

We moesten om een bandje en kregen deze keer een rode, vanwege de passe-partout. Twee dagen een armband om houden was het devies.

De familie was weer blij om ons te zien en op zaterdag viel het weer nog wel een beetje mee. Hagel, wind en regen wisselden die dag nog een beetje af met zonneschijn. We hadden ons echter verkeken op de lengte van de dag en hielden aan het eind van onze krachten nog een heel stuk Elfia over. Thuisgekomen lagen wij al snel op een oor, hoewel het slapen met pijnlijke benen en rug niet goed lukken wilde.

Zaterdag was er de prijsuitreiking van ons boek. Tazzy Jenninga, van “Ik hou van horror, fantasy en spannende boeken!” had een woordpuzzel gemaakt en haar moeder had uit de goede inzendingen twee winnende lootjes getrokken. Wendy Koedoot en Sabrina Wannet wonnen Schimmenschuw. Sabrina kreeg het over de post toegestuurd, maar Wendy kwam het bij ons op de Elfia ophalen.

Elfia prijs 4 - 2016 (2)

Dinie, Wendy en Marjo.

Elfia prijs 4 - 2016 (1)

Tazzy, haar moeder, Dinie en Wendy.

 

Op zondag waren we weer voor tien uur bij de ingang, samen met Mark Doornbos, maar we moesten wachten totdat de geweren waren geladen en er vreugdeschoten waren afgevuurd en ook nog wachtten we op het kanon dat de Elfia opende, voordat we het terrein op mochten.

Zondag was het erg koud en we hebben dan ook veel bewondering voor alle mensen die in prachtige kostuums liepen. Als er een hagelbui kwam, schuilden er een aantal in onze tent.

Er was een meisje dat naar een goed boek op zoek was. Zij kwam, nadat ze eerst ons verhaal had aangehoord, later terug. Ze had speciaal ons boek uitgekozen. Iris, dank je wel! Wat zijn we trots dat je precies ons boek Schimmenschuw wilde kopen.

Ook Ferry Wever, die we kennen via Facebook, kwam voor os boek. Hier overhandigt Dinie Schimmenschuw aan hem.

Elfia 4-2016 (2)

We hebben ons persoonlijke record verbroken en op zondag meer boeken verkocht dan op de Elfia of Gothic beurs waar we eerder stonden. Hopelijk leren steeds meer lezers Johanna Lime kennen en beleven ze plezier aan het lezen van ons werk.

 

Onze eigen boekenplanken aanvullen.

Elfia 4-2016 (3)

Natuurlijk werden wij zelf ook verleid tot het kopen van enkele nieuwe boeken. We gingen naar Adrian Stone voor zijn boek De Klauw, deel 1 uit de nieuwe Magycker trilogie. Maar in onze eigen tenten kochten we natuurlijk ook een paar boeken, ze werden prachtig gesigneerd met handtekeningen en tekeningen van de schrijvers.

Wij kochten Den van Ynske van Leewen, Cardan van Marten Blom, Een schip van bloed en barnsteen van Tais Teng en Het ijzeren woud waar ieder blad een dolk is van Tais Teng, en De Eldurea Deceptie deel 2 van de Segrijn en Sotalia boeken van Robert Bijman.

We hebben dus weer een paar nieuwe titels voor de leesuitdaging van het jaar van het boek!

 

Dank aan Cocky en Barry van Dijk, van uitgeverij Zilverspoor en Zilverbron, voor twee geweldige dagen op de Elfia.