Camping NaNoWriMo

Geplaatst op 15 april 2016

Camp NaNoWriMo is een halve maand bezig. We zaten eerst in een openbare hut in het bos, maar dat viel wat tegen doordat er vreemde vogels neerstreken die niets schreven. Dus nu zitten we op de camping, samen met een schrijfmaatje dat meegegaan is. Dat schrijft een stuk rustiger.

Het gaat redelijk goed. In de eerste helft van april zijn er 22.348 woorden bij gekomen voor deel 1 van De vergeten vloek trilogie, het vervolg op Schimmenschuw.

CampNaNoWriMo Blog 15-4-2016

We hebben gesmokkeld, dat geven we ruiterlijk toe. We telden namelijk ook 6.764 woorden mee voor een interview en een paar blogs, want voor promotie worden er ook woorden geschreven.

In totaal zijn we met ons boek al heel ver op weg. We komen zo zachtjes aan bij de climax aan het einde, nog zes hoofdstukken vol te maken. Er zijn al 127.327 woorden voor Sluimerend vuur getypt en dat is meer dan er in Schimmenschuw staan. Het wordt ofwel een dikker boek, of we moeten er nog veel in schrappen als we gaan herschrijven. Als dat maar goed komt, want onze ervaring leert, dat wij bij schrappen meestal meer woorden erbij krijgen dan eruit gaan. In elk geval zijn we druk bezig deze maand. Of we de 50.000 halen, is nog afwachten. Tussendoor gebeurt er van alles, dat onze concentratie flink verstoort. Maar we hebben er goede hoop op dat we ook nu weer winnaars kunnen worden. En wat we dan gewonnen hebben? Schrijfkilometers. Die moet je maken als je boeken wilt uitbrengen en als je schrijft. Daarvoor hebben we de NaNoWriMo en CampNaNoWriMo ook nodig, om ons een zet in de goede richting te geven. Wij zijn er blij mee dat dit er is.