Een hut in een fictief bos

Geplaatst op 18 maart 2016

Camp NaNoWriMo komt eraan. In de hele maand april kunnen we weer schrijven. Niet dat we dat zonder een online schrijfkamp niet kunnen, maar toch blijkt steeds dat het helpt om je dagelijkse score te moeten uploaden naar een website waarachter een organisatie zit die schrijvers aanmoedigt. Je doet mee met een competitie, maar schrijft voor jezelf. Van tevoren geef je aan hoeveel woorden je verder wilt komen aan een schrijfproject. Dit jaar zetten we hoog in. We gaan voor een woordenaantal van 50.000.

CNW_Participant

In november 2015, tijdens NaNoWriMo, schreven we de eerste 15 hoofdstukken van de nieuwste versie van onze volgende roman, het eerste deel van de trilogie “De vergeten vloek”. In de tussentijd hebben we deze vijftien hoofdstukken nagelezen en er iets aan herschreven en zijn we nog drie hoofdstukken opgeschoten. Met Camp NaNoWriMo in april 2016 willen we hieraan verder schrijven vanaf hoofdstuk 19 om zo weer een flink stuk verder te komen met deze fantasyroman, misschien zelfs tot het eind ervan.

We zullen weer in de categorie rebellen mee moeten doen, want we schrijven geen novelle en ook geen kort verhaal. We gaan gewoon verder aan ons boek, want dat moet in 2016 af. In de maand april kunt u ons dus vinden in een denkbeeldige hut die in een fictief bos staat. Stoor ons zo min mogelijk, want we moeten kilometers maken met schrijven.

In 2015 hebben we CampNaNoWriMo ook al gebruikt voor “Sluimerend vuur”, maar dat is een nu verouderde versie. Toen dachten we nog dat we een serie gingen schrijven van vijf boeken, maar na overleg met Uitgeverij Zilverbron wordt het een trilogie. Het verhaal dat we eerder al schreven en herschreven, wordt uit elkaar getrokken en daardoor wordt de eerdere versie van deel een die in een vijfdelige serie zou moeten komen, verdeeld over twee boeken. De personages krijgen nu meer ruimte waardoor het verhaal wat rustiger verloopt en er dieper op de gebeurtenissen in gegaan wordt.

Vorig jaar rond deze tijd waren we nog hard bezig aan de redactie van Schimmenschuw en was onze Cabin vaak verlaten, maar dit jaar proberen we het kluizenaarsbestaan van schrijver vol te houden om aan de 50.000 woorden te komen. Vorig jaar hadden we de lat op 40.000 gezet en werd die naar 30.000 bijgesteld, maar nu gaan we er vol tegenaan en willen we voor 1 mei zo ver mogelijk zijn gevorderd met ons manuscript.

We hebben daarna nog meer te doen in 2016. Er staan weer korte verhalen in de planning en misschien schrijven we nog een science fiction roman, een kinderboek of een jeugdverhaal. Maar of dat allemaal gaat lukken, zal de toekomst leren. De dingen lopen vaak net wat anders dan gepland, echter is het met Schimmenschuw goed gekomen en onze uitgever werkt hard door om nog veel meer mooie boeken in de markt te zetten. Dus hebben we er goede moed op dat de rest eveneens gaat lukken. Ook als we voor de andere verhalen een alternatieve manier moeten vinden om ze bij de lezer te krijgen.

Wij gaan vrolijk verder, onze schrijfactiviteiten in april doen we vanuit ons denkbeeldige hutje in het fictieve bos.