Schrijven aan onze trilogie – 2

Geplaatst 16 maart 2016

My beautiful picture

Over ons debuut Schimmenschuw stond op 3 maart een artikel in Het Kompas. Het interview dat we hadden met een heuse journalist van deze krant, was een ervaring apart. U kunt hierover lezen op deze website.

Na de goede recensie van NBD Biblion kwam onze uitgever ook met het nieuws dat er van Schimmenschuw een luisterboek gemaakt wordt, zodat slechtziende en blinde mensen het verhaal kunnen horen. Wat fantastisch vinden wij dat!

Bovendien zijn wij blij dat de Bibliotheken een flink aantal exemplaren van ons fantasydebuut hebben besteld.

 

Over EIBOR RISOKLANY, de godenplaneet waar onze verbeeldingswereld vandaan komt, kunnen we vertellen dat we op verzoek van Martijn Lindeboom een stukje over onze wereldbouw hebben ingestuurd naar Hebban. We kregen een e-mail terug waarin stond dat het nog wordt achtergehouden, dus misschien komen we er ooit nog eens mee in een blog van Martijn op Hebban. Hij is met een serie over verbeeldingswerelden begonnen. De eerste drie, die van Adrian Stone en van Patty van Delft, zijn op 14 maart in een artikel hierover al geplaatst. We hopen dat er nog veel zullen volgen, want het is erg leuk en interessant om te lezen hoe schrijvers hun verbeeldingswerelden hebben verzonnen.

 

Maar dan nu: Schrijven aan de trilogie – 2.

Vorige keer schreven we dat we weer moesten plotten en op dit moment staan de hoofdstukken die we vanaf de helft van het manuscript, dat we zo ongeveer af hadden na de NaNoWriMo in november 2015, tot aan het eind moeten schrijven weer als samenvatting in een document. We weten ongeveer hoe het verhaal verder moet verlopen vanaf hoofdstuk 16 naar hoofdstuk 30. De invulling ervan is vrij nieuw en daardoor kunnen we niet terugvallen op eerder geschreven versies. Het viel niet mee om een brug te leggen tussen wat al was geschreven en wat de climax moet worden. Maar we zijn optimistisch over het vervolg. Sinds onze vorige blog hebben we nu hoofdstuk 16 en 17 geschreven en zijn we op de helft van 18 aanbeland.

 

Er is een aanslag geweest op een krachtcentrale waardoor duidelijk wordt hoe afhankelijk het moderne Koninkrijk Laskoro is van de energievoorziening. Als die verdwijnt, valt de technologie terug tot niets en moet er weer gebruik worden gemaakt van magie, maar dat bestaat bijna niet meer.

De kroonprins heeft een rondleiding gekregen door de assemblagefabrieken voor ruimteschepen en daar heeft hij nieuwe inzichten gekregen over de staat van de ruimtevloot. Nu wordt hij geteisterd door een duister kwaad waarvan niemand weet dat het bestaat. En wat zal dat kwaad gaan uitrichten voor de toekomst van Laskoro?

 

We hebben er veel zin in om nu flink wat kilometers te gaan schrijven aan wat hierna komt. Misschien dat CampNaNoWriMo in april ons een zetje in de goede richting zal geven. Of moeten we in april weer een paar korte verhalen schrijven voor wedstrijden? We weten niet hoe de bal gaat rollen, maar dat we flink door moeten werken, is wel duidelijk.

Ook kijken we al bibberend en trillend uit naar de uitslagen van de Harland Awards en Fantastels Verhalenwedstrijd. We hebben geen idee wat de jury voor oordeel zal hebben over de verhalen die wij voor deze wedstrijden hadden ingezonden. In elk geval zullen we in april weer veel mensen ontmoeten die net als wij van boeken lezen en schrijven houden en dat is leuk.

Tot ziens allemaal.

 

2 gedachtes over “Schrijven aan onze trilogie – 2

Reacties zijn gesloten.