NaNoWriMo Winnaar (2015)

Geplaatst 26 november 2015

NaNoWriMo 2015

NaNo-2015-Winner-Banner

De afkorting NaNoWriMo staat voor de National Novel Writing Month in de USA en over de hele wereld. De uitdaging is om in de maand november 50.000 woorden te schrijven aan een roman. Ik heb deze gelegenheid gebruikt om iedere dag te schrijven aan het eerste deel van de trilogie waaraan ik bezig ben. Ik weet het, ik ben een rebel, ik hoor een nieuw verhaal te schrijven. Maar ik ben er vrij in om mijn eigen schrijfdoel vast te stellen en dat doel is gedeeltelijk met het meedoen aan NaNoWriMo bereikt, in elk geval ben ik die 50.000 woorden en meer opgeschoten en heb ik elke dag geschreven. Dus vind ik dat ik een winnaar ben. Voor de officiële datum waarop het aantal woorden gevalideerd kon worden, had ik de 52.080 woorden al gehaald, maar pas op 20 november kon het valideren beginnen, die dag had ik 54.630 woorden geschreven aan deel 1 van de nieuwe trilogie “De vergeten vloek”.

Nu was ik in de maanden ervoor al begonnen met de proloog en de hoofdstukken 1 en 2, dus ik had voor november begon al 11.509 woorden geschreven. Het begin van het verhaal bestond eerder uit het herschrijven van een eerdere versie, want het beginincident bleef staan. Maar vanaf hoofdstuk 3 werd de eerdere versie uit elkaar getrokken en moest er iets nieuws bedacht worden, personages kregen een grotere rol in het verhaal. Dat was wel nieuw en dus paste het goed bij de NaNoWriMo. Vanaf hoofdstuk 3 heb ik dan ook een nieuw document gemaakt met het verhaal dat tijdens de NaNoWriMo maand werd geschreven. Ik ben nu aanbeland bij hoofdstuk 15 en het gedeelte dat af is, is ook echt een nieuw gedeelte, met een nieuw deel van het plot, met nieuwe wendingen en het speelt zich af op andere plaatsen dan waar de hoofdpersoon van het verhaal zich bevindt. Langzamerhand komen de draadjes van het vorige en het nieuwe verhaal weer bij elkaar en kan ik van daaraf verder weven. Na 30 november wordt het weer iets meer herschrijven, maar zelfs daar komen er nieuwe gedeelten bij. Omdat de eerdere versies los zijn gelaten, krijg ik meer ruimte voor de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt, meer tijd om de personages beter uit te werken.

00 Winnaar 06 - 20-11

Het is goed om te zien dat ik het dit jaar ook aardig volhoud om elke dag te schrijven, ik wil dit na de NaNoWriMo vast zien te houden. Het aantal woorden dat nodig is voor het hele boek haal ik niet in een maand, maar ik ben lekker opgeschoten. Op 25 november stonden en in totaal al 75.915 woorden voor het boek, het tweede keerpunt is bereikt. Nog zoveel en deze versie is geschreven. Ik kijk ernaar uit. Het wordt een mooi, grappig, wonderlijk en spannend verhaal.

Ik doe er verder niet zoveel mee dat het NaNoWriMo maand is. Ik ga niet naar bijeenkomsten, ook zit ik bijna nooit op het forum. Ik volg maar een paar buddy’s en vind het leuk om te zien dat zij hun doel ook halen. Maar het idee van NaNoWriMo en het dagelijks invullen van je woordenaantal op de website vind ik toch wel fijn. Het geeft me het gevoel dat ik schrijfvrienden heb die ook aan het zwoegen zijn om hun verhaal te kunnen vertellen, over de hele wereld. Ik ben niet alleen.

Statistieken:

1 november – 0 woorden

8 november – 24.648 woorden (einde week 1)

15 november – 43.796 woorden (einde week 2)

20 november – 54.630 woorden gevalideerd (WINNAAR)

22 november – 58.593 woorden (einde van week 3)

 

Behalve de NaNoWriMo ben ik bezig met de verkoop van Schimmenschuw. Ik kwam in contact met een Emmy, van Zon en Maan, een hele leuke blogsite. Zij heeft een leuk initiatief voor de maand december, een boeken-adventskalender. Kijk vooral ook even naar 2 december, dan komt er een winactie voor Schimmenschuw.

BAK2015_banner

ZON en MAAN Adventskalender 2015

Het wordt zo zachtjes aan tijd voor een nieuw Vision Board voor 2016, met onze plannen voor volgend jaar. Een van die plannen is om e-books te gaan publiceren, we volgen daarvoor binnenkort een cursus bij Tais Teng. Ik heb er zin in!

 

Geschreven door Marjo