De Gothic en Fantasybeurs in Rijswijk

Geplaatst 26 oktober 2015

Broodfabriek 25-10-2015

Op de Gothic en Fantasybeurs in de Broodfabriek in Rijswijk stond afgelopen 25 oktober Marjo als enige van ons schrijfduo met Schimmenschuw in de kraam van Zilverbron en Zilverspoor. Tot haar spijt moest Dinie die dag op bed blijven omdat ze een vervelend virus had opgedaan. Gelukkig gaat het vandaag alweer iets beter en moet het binnen vijf dagen helemaal over zijn volgens de huisarts. Dat hopen we wel, want niemand houdt ervan om een virus op te lopen en je ziek te voelen.

Dit jaar had de uitgeverij twee marktkramen die diagonaal tegenover elkaar stonden opgesteld met een gangpad in het midden. Wie naar rechts keek zag Cocky van Dijk, Kelly van der Laan, Roselynd Randolph en Gaby Raaijmakers achter hun boeken staan, wie naar links keek zag J. Sharpe, Johanna Lime, Anaïd Haen en Latoya Moirae. Of, als je van de andere kant terug kwam lopen, was links en rechts natuurlijk net weer omgedraaid. Er was dus genoeg kans voor de Nederlandse fantasy- sciencefiction- en thrillerauteurs om gezien te worden door het publiek. Barry van Dijk kwam dan weer bij de ene kraam en dan weer bij de andere staan. Het was in beide kramen heel gezellig en er werd over van alles gesproken, natuurlijk ook over schrijven van boeken.

We probeerden het publiek te verleiden om onze boeken te kopen. Het werd soms een beetje moeilijk om elkaar te verstaan als er weer een geluidsexplosie losbarstte uit de hoek van de ruimte waarin de bands hun geweldigste nummers ten beste gaven. Zelf zou ik liever met een goed boek in een stil hoekje wegkruipen en vluchten voor de decibelaanslag op mijn trommelvliezen. Ik riep dan ook: “Koop een mooi boek en kruip in een stille hoek.” Maar ik kan het de mensen niet kwalijk nemen dat ze van harde muziek houden, ik ben zelf ook gek op hardrock.

Nu vraag ik mij dus wel af wie er van degenen die ons boek hebben gekocht al de kans heeft gekregen om dit in alle rust te kunnen lezen. En of ze plezier beleven aan ons verhaal. We kijken uit naar berichtjes en recensies, hoewel we dat ook spannend vinden. Voor ons is het een prestatie waar we volledig achter staan, ons eerste boek dat op de markt komt. Hopelijk het begin van een carrière als Nederlands fantasy-auteur. U moet er maar aan wennen, publiek met prachtige kleding en allerlei fantasy-attributen, dat als u naar beurzen als deze gaat, u wel meer van ons gaat zien. Wij hopen dan ook dat u onze verhalen graag zult gaan lezen.