De ontdekking van het Zilveren Spoor

Geplaatst 22 september 2015

De ontdekking van Zilverspoor 08

Op de Elfia in Arcen, waar op 19 september 2015 ons debuut voor het eerst te koop werd aangeboden, maakten we kennis met potentiële lezers. We deelden promotiemateriaal uit, vertelden dat Schimmenschuw ons debuut was en dat we samen schrijven. Ook zeiden we waar het verhaal over ging. De lezers vonden het interessant en sommigen kochten ons boek.

Wat ons van de vele indrukken van klanten die de tenten van Zilverspoor en Zilverbron bezochten het meest is bijgebleven, is de reactie van een jongeman die sterretjes in zijn ogen kreeg. Hij was aangenaam verrast, het leek er veel op dat hij een hele nieuwe wereld betrad.

‘Zilverspoor en Zilverbron?’ zei hij. ‘Een uitgever van Nederlandse fantasyboeken? Bestaat dat echt?’

‘Ja, dat bestaat. Wij…’ we gebaarden wat om ons heen, ‘zijn allemaal auteurs van de boeken die hier liggen. Je kunt ons alles vragen.’

‘Zijn jullie allemaal auteurs?’ Zijn ogen werden nog groter en hij glunderde. ‘Van Nederlandse fantasy?’

‘Ja, zoek je iets bijzonders?’

‘Ik dacht dat er alleen maar Engelse fantasyboeken waren. Dus nu kan ik in het Nederlands fantasyverhalen gaan lezen?’

Hij bleef met een “sense of wonder” rondkijken in onze tent. Dit was een complete nieuwe ontdekking voor hem. Hij zou zich gaan informeren en nam wat folders mee. We hopen dat er zo nog vele lezers kennis zullen maken met de wonderlijke literatuur die uitgegeven wordt in hun eigen moedertaal, bij Zilverbron en Zilverspoor. Als ze het Zilveren Spoor dat in de rijke bron van de creativiteit en fantasie van onze schrijversfamilie ontspringt gaan volgen, kunnen ze nog veel avonturen beleven in de verbeeldingswerelden die hier aan ten grondslag liggen. Wij lezen nu al een paar jaar de boeken van verschillende auteurs van deze uitgever en we zijn nog nooit teleurgesteld als lezers.