Een update over onze korte verhalen

Geplaatst 22 augustus 2015

 Uitgeverij Quasis heeft besloten dat onze korte verhalen “Goed Opletten!” en “De niksmeer en de zeefemin” niet zullen worden opgenomen in de maandelijkse bundels van Splinters van volgend jaar. De verhalen worden te vertellend gevonden en de plot is te simpel. Ze doen jong aan. Deze twee verhalen zouden beter passen in de categorie sprookjes voor kinderen. Positief is wel dat ze allebei een mooi taalgebruik hebben en dat er originele ideeën voor zijn gebruikt. De spelling en compositie zijn heel goed, vergeleken met verhalen van andere inzenders. De verhalen lezen wel lekker weg. Jammer dus dat ze niet worden gepubliceerd. We moeten hier een andere mogelijkheid voor zoeken.

De twee korte verhalen die we hadden geschreven voor de Harland Awards zijn inmiddels opgestuurd naar de organisatie van de Stichting ter bevordering van het fantastische genre. De voorselecteurs die deze verhalen het eerst onder ogen zullen krijgen zijn bekend. Dit zijn Thomas Olde-Heuvelt, Christien Boomsna en Debby van der Zande.

We wachten nog in spanning af of onze verhalen die ingezonden zijn naar de Gentasia Awards wedstrijd van 2015 geselecteerd zullen worden voor de bundels van 2016. De uitslag hierover is uitgesteld tot midden september.

Citadelpark Gent

Op 14, 15 en 16 augustus waren we in Gent en daar hebben we het Citadelpark gezien waar het Gentasia Festival zou zijn geweest als het was doorgegaan. Het is een mooi park om zo’n festival in te organiseren en het was dus erg jammer dat de sponsor zich op het laatste moment terug heeft getrokken en het festival niet doorging. Hopelijk dan toch in het voorjaar van 2016.

Voor de drie verhalen die wij ruim voor de deadline opstuurden naar de wedstrijd “Prozanni” van Annibo, zullen we nog veel langer op de uitslag moeten wachten. Dus we hopen maar dat al dat wachten op den duur toch zal gaan lonen.

Voorlopig hebben we het druk met de afronding van Schimmenschuw, in oktober is er weer de Fantastels Verhalenwedstrijd waaraan wij mee willen doen en we moeten echt hard gaan werken aan de serie die we van plan zijn uit te laten geven na onze debuutroman. De NaNoWriMo in november zal een goede stok achter de deur zijn om daar een eind mee op te kunnen schieten, hopen we.

 

Groeten van Johanna Lime