2 – De teller staat op de twee

Geplaatst 7 augustus 2015

2

We tellen weer verder af:

Nadat we het heuglijke bericht kregen over uitgeverij Zilverbron, met de mededeling dat die begin 2016 wordt overgenomen door Cocky van Dijk en haar man Barry, gaan we weer door met aftellen. Onze fantasy debuutroman SCHIMMENSCHUW komt bij UITGEVERIJ ZILVERBRON uit. Wanneer precies weten we niet, maar we verwachten dat dit nog wel in 2015 zal gebeuren. Misschien zelfs al op 19 en 20 september bij de Elfia in Arcen, maar anders in elk geval niet lang daarna.

Deze keer over de Zilver familie.

 

Op 2 augustus gingen wij naar Castlefest, bij kasteel de Keukenhof te Lisse. Het was een warme dag en wij liepen er in onze zelfgemaakte jurken. Een beetje warm was dat wel.

Bij de ingang kwamen we een neef van Marjo tegen, die wilde een boek met verhalen voor volwassenen kopen: een van de bundels van de Gentasia Awards bundels. Dat kwam goed uit, want als voorzorg hadden we een setje van de drie bundels (delen 1 waarin onze verhalen zijn opgenomen) meegenomen in de tas. Dus konden we een boek signeren en verkopen. Leuk dat Marjo’s neef en zijn vrouw ook van fantasyfestivals houden. Gentasia vinden wij altijd erg mooi, ook deze keer weer. Er was heel veel te doen, te luisteren en te zien. Het gaf ons echt een gevoel in een andere wereld te lopen, met veel leuke, in fantasykostuums geklede mensen. Een gezellig feest.

De weg naar de tenten van Zilverspoor en Zilverbron was lang en onderweg hebben we heel wat kraampjes gezien. We kwamen aardig bezweet aan bij de wit met lila tentdaken. Al uit de verte zagen we waar we moesten zijn. Door de kleuren paars en wit kwam direct de associatie naar boven: dit zijn de kleuren van Morane (uit ons boek Schimmenschuw). We zagen het als een goed voorteken.

Tent Zilverspoor

 

Voor de tenten lagen de nieuwe boeken. Geheel links het boek van Joris van Leeuwen (J. Sharpe). Het boek Gebroken geheugen heeft hij nog samen met Jos Weijmer geschreven. In het midden zaten Kelly van der Laan (met Bloed en scherven, het vervolg op Stof en schitteringen) en Cocky van Dijk (met haar tweede boek uit de serie Spiegelgeest). Rechts stond de stapel boeken van Kim ten Tusscher (met haar nieuwste: Prooi, het vervolg op Jager).

Er was hard gewerkt om een flink aantal boeken die in april uitgekomen zouden zijn, nu op Castlefest uit te brengen. En dat is gelukt! Behalve de vier nieuwe, genoemde boeken waren er nog meer, o.a. van Latoya Moirae, Melissa Skaye, Angelina van Kemenade, Kim Houtkamp en Jan van Mazijk. We ontmoetten Mara van Ness, Mark Doornbos, Arwen Mannens, Ian Laverman en nog een paar leden van de Zilver familie.

Cocky van Dijk, onze redactrice, vertelde ons dat er nog wel het een en ander gedaan moet worden aan Schimmenschuw, waardoor niet zeker is of het er daadwerkelijk met de Elfia in Arcen op 19 en 20 september bij kan zijn. Er zijn nog een aantal andere boeken die eerder aan de beurt komen. Maar ze gaat haar best ervoor doen en als het niet lukt, komt het snel daarna.

Als we in de tenten van Zilverbron en Zilverspoor zijn, voelt het steeds als thuiskomen. Dat komt natuurlijk door de altijd weer hartelijke gesprekken met de leden van de Zilver familie die we langzamerhand hebben leren kennen. Achteraf blijkt vaak dat we er toch te kort gebleven zijn, want dan komen we erachter dat we niet iedereen hebben gesproken.

We zijn altijd heel enthousiast en gaan met een stapel boeken naar huis. Zo ook weer deze keer: vijf boeken rijker waren we. En nu moeten we die weer lezen en een recensie ervan op Goodreads en Hebban zitten, terwijl we de boeken die we op Imagicon hebben gekocht nog niet eens allemaal hebben gelezen.

Nieuwe boeken

Ze gaan hard bij Zilverbron en we hopen dan ook dat het lukken gaat, dat wij ook een keer onze eigen boeken kunnen verkopen. Een echte romen, geheel door onszelf geschreven zal toch nog anders zijn dan een bundel met verhalen waarin één verhaal met tekening van ons staat, zoals bij de Gentasia bundels. Dat is trouwens ook een familie waar we bij horen, al is die weer iets anders dan de Zilver familie.

Dus voor u, de lezer, hebben we ook goed nieuws. Als het de redactie en de uitgeverij lukt om ons boek voor 19 september af te hebben en helemaal door ons gecontroleerd en gedrukt, dan staan we op de Elfia in Arcen dit jaar.

Als het niet gaat lukken en het wordt later, dan houden we een boekpresentatie en volgt er nog een uitnodiging. Dan zijn de boeken bij ons, via Bol of op een volgend festival te koop. Maar ze gaan er werkelijk komen, en dat is voor ons toch weer een hele geruststelling.

Met dank aan Roelie, Cocky, Barry en Joris en iedereen die sinds het overlijden van Jos er zo hard aan gewerkt heeft om deze mooie droom werkelijkheid te laten worden en ermee verder te gaan.

JL Cover voor Schimmenschuw

We hoorden dat de kaft die door Marjo werd getekend niet op ons boek zal verschijnen. Daarvoor in de plaats is er een hele mooie andere kaft uitgekozen, die wij nog niet gezien hebben, maar Kelly en Cocky verzekerden ons dat die precies bij het verhaal past en heel erg mooi is. Dan plaatsen we de kaft die wij hadden gemaakt nu maar hier, zodat u alvast een beetje een kijk hebt op wat Schimmenschuw gaat worden. Wij zijn erg nieuwsgierig naar de kaft die de uitgevrij uitgekozen heeft. Het goede nieuws is wel dat onze landkaart wel in het boek zal worden opgenomen, zodat u als lezer de weg kunt volgen die Kamilia in het verhaal aflegt.

 

Nog twee maanden geduld ongeveer.

Groeten van Johanna Lime.