CampNaNoWriMo Winnaar juli 2015

Geplaatst 26 juli 2015

Camp-Winner-2015-Twitter-Profile

Het is in juli 2015 gelukt om meer dan 20.000 woorden te schrijven bij CampNaNoWriMo.

Hoewel we pas begonnen op 9 juli, hebben we toch ons doel bereikt en zijn er twee nieuwe korte verhalen geschreven, zodat we mee kunnen doen aan de Harland Awards. Ze zullen voor de deadline van 1 september worden opgestuurd.

Verder zijn we weer druk aan het herschrijven aan de serie “De vergeten vloek.” Of wordt het nu geen serie meer, maar toch liever een trilogie? Dat weten we nog steeds niet zo goed. We hebben besloten eerst maar een vervolg te schrijven op “Schimmenschuw”, in een periode die ruim drieduizend jaar in de toekomst ligt, gezien vanaf de reis die Kamilia op Chyndyro maakt (voor de lezer: zal maken – wanneer die ons boek eindelijk eens te lezen krijgt). Het verhaal speelt zich in het vervolg af op de belangrijkste planeet van het koninkrijk Laskoro.

Verder hebben we knopen door moeten hakken om het aantal personages in het deel dat we nu aan het herschrijven zijn te beperken, anders zou het wellicht te lastig worden om de verhaallijn soepel door te laten lopen en konden we slechts oppervlakkige personen laten zien. Nu we minder hoofd- en bijpersonen zullen gebruiken, kunnen we ook meer van hun karakter tonen.

De proloog, hoofdstuk 1 en 2 zijn weer herschreven. En geloof ons: herschrijven is lastig! Aan hoofdstuk 3 wordt nu gewerkt, maar vandaag besloten we om die een eindje op te schuiven, dus we zijn ook aan het passen en meten zodat de plaatsing in het tijdsverloop van het verhaal ten minste kloppen zal.

Hopelijk houden we het ritme van CampNaNoWriMo nu een tijd goed vast, want Fantastels komt er ook nog aan en we willen daar weer drie korte verhalen voor maken. Aan de andere kant: het verhaal waarmee we in november 2011 al begonnen waren moet nu toch eindelijk ook weleens af. Sinds 2011, onze geboorte, hebben we veel geleerd over het schrijven, maar we leren er nog steeds bij. Dat maakt het soms lastig, want er is aan zoveel te denken dat in orde moet zijn bij een fantasyverhaal. We merken echter wel dat onze schrijfsels steeds beter in elkaar steken en dat de logica erin in elk geval de laatste tijd goed klopt, zonder te veel informatie achter elkaar te moeten geven of belerend te worden. Dus misschien hebben we een paar valkuilen achter ons gelaten. We hopen het maar.

In het boek dat we in Groningen kochten: “Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction”, van Martijn Lindeboom en Debbie van der Zanden, dat we hardop aan elkaar voorlezen, zit erg veel dat we al herkennen uit de cursus die we volgden. Nu moeten we die regeltjes automatisch leren toepassen en we troosten onszelf met de gedachte dat ieder leerproces vallen en opstaan inhoudt, maar we zetten door.

Winnaars

Voor de toekomst wachten wij in spanning af wanneer we weer met de redactie van “Schimmenschuw” verder kunnen gaan, zodat onze debuutroman bij Zilverbron uitgebracht kan worden.

We hebben drie korte verhalen ingezonden naar de Gentasia Awards van 2015, die nu ter beoordeling bij de lezersjury liggen. Zullen ze weer geselecteerd worden voor de bundels van 2016? We duimen ervoor.

Verder zijn er drie verhalen opgestuurd naar de wedstrijd “Prozanni” van Annibo. Daar duurt het nog langer voordat we bericht kunnen ontvangen over een eventuele plaatsing in een boek.

We hebben nog een verhaal bij Ganymedes liggen dat wellicht, nu het niet in het boek van 2015 wordt opgenomen, toch nog in een tijdschrift kan komen in december.

En dan zijn er nog twee verhalen ingestuurd naar Uitgeverij Quasis voor een “Splinter”, een maandelijkse uitgave van één kort verhaal. De eerste “Splinter-proef” verschijnt in september en verder komen ze volgend jaar uit. Of onze verhalen daar bij zullen horen, is de vraag.

De tijd van gespannen afwachten, waarover we schreven in de lente, lijkt hiermee te worden doorgeschoven naar de herfst en de winter en misschien loopt het tot ver in 2016.

We hebben op dit moment wel voor elkaar dat er drie publicaties van korte verhalen met tekeningen in de bundels van de Gentasia Awards van de wedstrijd 2014 zijn uitgebracht. Helaas vliegt er nogal vaak een pechvogel over Gent, die de boel flink tegenwerkt, zoals het late tijdstip waarop de bundels verschenen en het niet doorgaan van het Gentasia Festival in augustus, maar we houden de moed erin. Het duurt misschien even voordat er bij een concept als dit kinderziekte zijn verdwenen en ook zal het even wennen zijn voor de lezers om hiermee bekend te worden.

De boeken waarin verhalen van ons staan, zijn in elk geval gesigneerd bij ons te koop. Het e-mailadres hiervoor staat op onze Facebook pagina.

En nu gaan we bedenken wat we gaan schrijven voor de “echte” NaNoWriMo van november, want daar gaat het om 50.000 woorden. O, we weten het denk ik al… De trilogie of serie.