Recensie Gentasia Awards voor volwassenen, deel 1

Geplaatst: 8 juli 2015

Bijgewerkt 10 september 2016

 

Recensie Gentasia Awards voor volwassenen, deel 1 – o.a. Ruilen met korrigans.

Onze eerste recensie voor het verhaal “Ruilen met korrigans”,  kwam van Mark Doornbos. Hartelijk bedankt hiervoor, Mark!

Dit is wat hij schreef op Goodreads en Hebban:

Hele leuke bundel, met een grote varia aan verhalen. Het ene verhaal sprak mij meer aan dan het andere, al snap ik wel waarom zij stuk voor stuk prijswinnend zijn geweest. Persoonlijk vond ik met name de korte verhalen erg vermakelijk (o.a. ‘De boskabouter’, ‘De spiegel van Dim’, ‘Een hemels leven’), al zaten er ook een paar langere bij die me erg intrigeerden (‘Biecht van een dode’, ‘Ruilen met korrigans’). Door de grote diversiteit aan verhalen weet ik zeker dat eenieder wel iets in deze bundel vindt wat hem of haar aanspreekt.

Probeer dit werk dus zeker uit, want je zult er geen spijt van krijgen!

En in een chat aan ons:

Over jullie verhaal: ik vond het uiteindelijk erg fijn om te lezen. Het las lekker weg, was goed te volgen en maakte me ook nieuwsgierig. Plus het einde had ik niet verwacht, terwijl ik het logischerwijze wel aan had kunnen zien komen. Dus dat vond ik in ieder geval heel goed gedaan.

Complimenten aan jullie beiden voor jullie pakkende bijdrage aan deze bundel, en ga zo door!

Als Schimmenschuw ook zo gaat zijn, dan word ik wel nieuwsgierig.

Onze reactie:

Mark, wat fijn dat je Ruilen met korrigans intrigerend vond.

Bedankt voor deze reacties en we vinden het heel fijn dat je te spreken bent over “Ruilen met korrigans!”

Schimmenschuw leest net zo lekker vlot weg volgens iedereen die er al een stukje van heeft kunnen lezen en ook volgens Cocky van Dijk, die de redactie doet. Het is qua verhaal natuurlijk wel anders, want het is een roman en een queeste, maar we denken dat je het ook leuk zult vinden omdat er humor in zit, net als in jouw boeken trouwens. Wij hebben erg genoten van de kronieken van Cromrak deel 1 en 2.

Reactie van Hay van den Munckhof:

Ik herinner mij “Ruilen met korrigans” nog goed van Fantastels, Johanna. Als jurylid vond ik het indertijd een vermakelijk en óók een origineel verhaal.

Leuk dat je “Een hemels leven” noemt, Mark. Dat verhaal ‘in hoger sferen’ heb ik ook met heel veel plezier geschreven.

Onze reactie:

Wat leuk om dat te lezen, Hay. Wij hebben tijdens het schrijven van “Ruilen met korrigans” veel gelachen en het schreef als een trein toen we eenmaal een beginnetje hadden. Leuk dat jouw verhaal “Een hemels leven”, ook genoemd wordt door Mark Doornbos. Dat verhaal stond ons ook erg aan, toen we de bundel lazen.

 

Gentasia Awards bundels zijn niet meer te koop via Uitgeverij Annibo te Gent, maar wij hebben er nog een paar van serie 1.

Wil je die kopen, reageer dan naar ons, dan krijgen we een e-mail toegestuurd via wordpress en kunnen we antwoorden.

Zes GA bundels 2014