CampNaNoWriMo Winnaars

Geplaatst 1 mei 2015

Camp-Winner-2015-Twitter-Profile

Het is ons toch gelukt om samen meer dan 30.000 woorden te schrijven in april 2015 bij CampNaNoWriMo.

Marjo schreef aan het eerste deel van wat onze vijfdelige fantasyserie (als vervolg op “Schimmenschuw”) worden moet: “Eibor Risoklany – de vergeten vloek – deel 1 – Sluimerend vuur”. De proloog en hoofdstuk 1 zijn helemaal herschreven.

Verder zijn de meer dan 20.000 woorden verdeeld over verschillende korte verhalen die herschreven werden. Dit waren: “Idool” (PHP 2014), “Diversiteit” (2012), “Echt, een wereld van ringen”(PHP 2014), “Een draak met koekjes”(nieuw verhaal), “Openen op eigen risico”(2012). Weliswaar zijn de woorden dus niet allemaal aan het manuscript besteed dat was opgegeven voor CampNaNoWriMo (april 2015), maar dat vinden we niet erg. Met de korte verhalen komen we ook verder.

Het totaal aantal woorden dat Marjo (her)schreef is uiteindelijk gekomen op 28.751

Mates winnaars dag 30

Dinie’s doel was om 20.000 woorden  te schrijven, maar dit bleek op het moment geen haalbare kaart te zijn. Daarom werd haar doel tussentijds bijgesteld naar meer dan 10.000 woorden. Die wilde ze schrijven aan novelle “Equilibrium”. Weliswaar heeft ze niet iedere dag de mogelijkheid gehad om te schrijven, maar het aantal van 10.000 is wel gehaald.

Dinie (her)schreef in april 12.349 woorden.

We zijn dus winnaars en hebben ons niet voor niets aangemeld om samen in een virtuele Cabin(blokhut) plaats te nemen om mee te doen aan CampNaNoWriMo.

Winnaars

We gaan er vanaf nu ook verder weer flink aan trekken om door te gaan met schrijven en herschrijven van verhalen, novelles en romans. Er zijn nog een aantal wedstrijden waaraan we dit jaar mee willen doen.

Marjo wil bovendien gaan proberen om meer illustraties te tekenen bij verhalen die naar een wedstrijd ingezonden worden waarbij illustraties zijn toegestaan. Zo komt het tekenen wat zij altijd al graag deed ook weer eens tot zijn recht.

In de korte termijn planning staan nu nog vier te herschrijven korte verhalen. Dinie gaat verder aan het korte verhaal, Equilibrium, dat zich goed leent om het verder uit te breiden en waarvan ze nu een novelle maakt. Marjo zal verder gaan met Sluimerend vuur.

Steeds als er een deel van het verhaal geschreven is, kijken we er samen naar en wordt het gewijzigd, opgepoetst, geschaafd en geschrapt, gecontroleerd totdat het voor ons beiden goed is. Ook kijken we uit naar een datum voor de deadline van de Harland Award 2015, want daarvoor moeten we natuurlijk ook weer aan het werk. En in oktober voor Fantastels.

We gaan ermee door en hopen dat er voor ons debuut Schimmenschuw, dat in mei bij Zilverbron zou worden uitgegeven, een oplossing komt nu Jos Weijmer er niet meer is. Maar zodra we daar iets van weten, komt het ook weer op onze website te staan.