Een vaak verlaten Cabin

Geplaatst op 20 april 2015

Begin april waren we nog heel erg hard met de werkzaamheden voor onze debuutroman Schimmenschuw bij Zilverbron aan het werk. Op vrijdag 10 april 2015 stuurden we de laatste hoofdstukken op naar redactrice Cocky van Dijk, voor de afgesproken deadline van 13 april.

We hebben heel veel geleerd van deze redactie en ons boek wordt naar onze mening een geweldig goed geschreven verhaal over Kamilia en wat zij meemaakt op Chyndyro. Maar of het boek nu nog uit gaat komen, nu onze uitgever Jos Weijmer plotseling op 12 april stierf, dat is wat ons zorgen baart.

Camp-Participant-2015Toch hebben we ingeschreven voor de CampNaNoWriMo van april. We wilden allebei 20.000 woorden schrijven in de maand april. Voor het vervolg op Schimmenschuw, waaraan we nog moeten schaven om van een deel van een trilogie een deel van een serie van vijf te gaan maken. Bovendien wilden we van een kort verhaal dat we al herschreven hadden nu een novelle maken, door het korte verhaal verder uit te breiden.

Dat blijkt dus niet mee te vallen, want door verschillende gebeurtenissen, zoals de redactie van Schimmenschuw die nog doorgang moest vinden, het overlijden van een tante, een logé die mede daardoor twee weken bij ons in huis was en nu weer de onzekere situatie die ontstaan is bij de uitgeverij, missen we de motivatie om elke dag te schrijven.

Marjo heeft met het herschrijven van korte verhalen (wat eigenlijk het doel niet was van dit kamp) en met het afronden van hoofdstuk 1 van “Sluimerend vuur” al wel ongeveer 15.000 woorden bij elkaar gesprokkeld. Maar bij Dinie was het ook op haar werk nog druk met het leren van nieuwe procedures, dus heeft zij nog maar 5.000 nieuwe woorden aan de novelle toe kunnen voegen. Daarom heeft ze haar doel van 20.000 woorden naar 10.000 bijgesteld.

Of we dus deze maand in onze Cabin (kamphut) bij CampNaNoWriMo aan 30.000 woorden komen samen, is nog maar de vraag. We hebben nog een week te gaan, dus dat wordt aanpakken.

De Cabin waarin wij samen veel zouden moeten vertoeven op het internet, staat deze eerste keer dat we meedoen met CampNaNoWriMo dus helaas vaak leeg. Onze plannen zullen bijgesteld moeten worden.